Ga naar Content

Iconische molen in Alkmaar gaat eindelijk weer draaien

Met een beetje geluk draait de Molen van Piet volgende week weer. Jarenlang stond de iconische molen bij de ingang van de binnenstad stil. Reden: de bomen rond het Alkmaarse Bolwerk blokkeerde de wind rond de molen. Dinsdag is de gemeente begonnen met de kap van 15 bomen zodat de Molen van Piet weer kan draaien.

Alkmaar krijgt weer een draaiende molen bij ingang binnenstad - NH/Streekstad Centraal

Stilstand is achteruitgang. Maar daar komt nu verandering in na de veelbesproken kap van de monumentale bomen rond het Alkmaarse Bolwerk.

Instagramwaardig

In de stromende regen werd dinsdagochtend begonnen aan de bomenkap. "De stad Alkmaar krijgt weer een draaiende molen op deze prachtige plek in de stad", zegt wethouder Jasper Nieuwenhuizen tegen mediapartner Streekstad Centraal

Hoe fotogeniek de entree van de stad gaat worden laat Paul Weidema van Stadswerk072 zien. "Ook het pad rond de molen komt een stuk anders te liggen, wijst hij op de visualisatie van het plan. "Het wordt misschien wel het meest 'Instagramwaardige' plekje van de stad", vult wethouder Nieuwenhuizen aan.

De tekst gaat verder onder de foto.

Herinrichting rondom Molen van Piet - Foto: Stadswerk072

De hoge bomen, die komen echt niet meer terug. "Anders staan we hier over zestig jaar wéér", grapte de wethouder. Wel komen er heesters, stinsenplanten en kleurige voorjaarsbloeiers. "Goed voor de biodiversiteit", zegt Nieuwenhuizen.

Molenaar Cees Piet is opgelucht. Hij hoopt dat zijn geliefde molen zo snel mogelijk weer kan draaien. "Volgende week misschien al wel", zegt hij enthousiast.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]