Ga naar Content

Live NH Sport: FC Volendam naar Vitesse en Telstar op bezoek bij hekkensluiter

Op papier hoeft het voor FC Volendam en Telstar geen lastige avond te worden met duels tegen de nummers negentien en twintig van de eerste divisie. Alleen speel je voetbal niet op papier, maar op het veld. "Iedereen kan van elkaar winnen", waarschuwt Telstar-trainer Anthony Correia. Jong FC Utrecht - Telstar en Vitesse - FC Volendam kun je vanavond vanaf 19.00 uur rechtstreeks volgen op NH Radio. 

FC Volendam-keeper Kayne van Oevelen - Foto: Pro Shots/Erik Pasman

Afgelopen zaterdag kreeg Telstar met het 0-0 gelijkspel te weinig tegen koploper FC Den Bosch. Nu is op het jeugdcomplex Zoudenbalch van  FC Utrecht de nummer laatst van de competitie de tegenstander.

"We moeten niet denken dat er überhaupt één tegenstander makkelijk is"

Telstar-trainer Anthony Correia

Correia: "Elke wedstrijd moeten we alles geven, ongeacht wie de tegenstander is. Natuurlijk kijken we naar de kwaliteiten en beperkingen, maar we moeten niet denken dat er überhaupt één tegenstander makkelijk is. We zijn gewoon Telstar en moeten dus keihard werken."

Geen Kharchouch

Bij Telstar is Reda Kharchouh opnieuw niet van de partij. De aanvaller verscheen deze week wel op het veld, maar deed niet mee aan de groepstraining. De verwachting is dat hij spoedig weer aansluit. In tegenstelling tot veel andere ploegen voetbalt Telstar tijdens de interlandbreak van volgend week gewoon door. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Reda Kharchouch omhelst Zakaria Eddahchouri na zijn doelpunt - Foto: PRO SHOTS / Shane Winsser

Jong Utrecht-uit is voor Telstar statistisch een lastige wedstrijd. Weliswaar werd er vier keer gewonnen, maar dat gebeurde nooit met meer dan één goal verschil. Bovendien gingen de Velsenaren ook twee keer onderuit. Het laatste onderlinge treffen eindigde in 0-0. De aftrap is vanavond om 20.00 uur. Het commentaar krijg je van Erik-Jan Brinkman. 

Gelredome

Waar er in Utrecht hooguit een paar honderd toeschouwers op de tribune zitten, zijn dat er bij VItesse - FC Volendam veel meer. De Arnhemmers weten zich na hun degradatie uit de eredivisie en bijna faillissement in de Gelredome gesteund door gemiddeld meer dan vijftienduizend toeschouwers. 

Dat Vitesse voorlaatste staat, is vertekend. De KNVB gaf de club voor het financiële wanbeleid van vorig seizoen een straf van zes punten in mindering, waardoor de ploeg van de vandaag jarige John van den Brom kelderde op de ranglijst. Met twee zeges en vier keer een gelijkspel vergaarde Vitesse immers net zo veel punten als Volendam.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Vitesse-trainer John van den Brom - Foto: Pro Shots/Perry van de Leuvert

Opvallend is dat Vitesse dit seizoen in Arnhem nog niet won. De openingswedstrijd tegen Telstar eindigde in 2-3 en daarna bleven de ontmoetingen met Excelsior (1-1), FC Eindhoven (1-1) en Jong Ajax (2-2) onbeslist.

Keeperswissel

FC Volendam was de laatste weken goed op weg, maar ging afgelopen weekend verrassend met 2-4 onderuit tegen VVV-Venlo. Bij twee van de vier tegentreffers ging keeper Barry Lauwers niet vrijuit. Reden voor trainer Rick Kruys om tegen Vitesse Kayne van Oevelen te laten starten. Verder heeft Kruys de beschikking over Elvis Manu die deze week definitief aan de selectie is toegevoegd

Vitesse - FC Volendam begint om 20.00 uur. Stephan Brandhorst is de verslaggever op de tribune. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52