Ga naar Content

Gerelateerde videos

Arie (62) zoekt werkplaats voor hobby: vliegtuigmodellen hebben meer ruimte nodig

De vliegtuigmodellen van Hoofddorper Arie Korringa (62) kloppen tot in het kleinste detail. Ieder onderdeel is door hem met de hand gemaakt en beschilderd. Omdat zijn kleine woning inmiddels bomvol houten en metalen miniaturen staat, zoekt hij een ruimte in de buurt die hij als werkplaats kan inrichten.

Alle details kloppen bij de vliegtuigmodellen van Arie - Foto: NH Media

Vrijwilliger Henk van Pelt raakt maar niet uitgepraat over Aries bijzondere collectie. Hij doet klusjes voor de bewoners van de woonvoorziening van Ons Tweede Thuis aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Arie woont daar vanwege zijn verstandelijke beperking in combinatie met slechthorendheid. 

"Als je dat schilderwerk ziet en hoe mooi het afgewerkt is: wonderbaarlijk", omschrijft Henk de kunstwerken waar Aries woning vol mee staat. "Ik heb als kind ook modellen gemaakt, maar dat waren bouwdoosjes, Arie doet het helemaal zelf. Dat is het knappe eraan."

In zijn slaapkamer heeft Arie het voormalige platform van Schiphol nagebouwd. Er staan vliegtuigen klaar voor vertrek, luchthavenvoertuigen en karren met vracht opgesteld. En zelfs de olievlekken naast de vliegtuigen op de grond is hij niet vergeten.

Mee met vader naar Schiphol

Hoe zo'n platform eruit ziet, weet hij nog uit de tijd dat zijn vader hem meenam tijdens zijn werk als lader en losser van vracht voor KLM. "Ik heb alles nagemaakt van foto's", vertelt Arie. Nog steeds reist hij samen met zijn broer de wereld over om mooie vliegtuigen te fotograferen. "En als ie dan een model ziet waarvan hij denkt: nou, dat is mooi om te maken, dan gaat ie dat allemaal berekenen en maken", vertelt Henk. 

Toch ligt Aries hobby momenteel stil. In zijn kleine woning is namelijk helemaal geen plek meer om zijn collectie uit te stallen en aan te vullen. "Je kan hier natuurlijk niet gaan schuren en schilderen en dat soort dingen", legt Henk uit. Daarom doen de mannen een oproep aan mensen uit Hoofddorp en omgeving.

Heb jij een ruimte beschikbaar waar Arie zijn hobby kan uitoefenen? Neem dan contact op met onze redactie via het mailadres [email protected].

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]