Ga naar Content

Extra lange radio-uitzending NH Sport met Ajax - FC Groningen en Fortuna Sittard - AZ

Hoe vergaat het Ajax en AZ na de zware Europese wedstrijden van donderdagavond tegen respectievelijk Slavia Praag en Athletic Bilbao? De Amsterdammers krijgen om 16.45 uur FC Groningen op bezoek, terwijl AZ naar Fortuna Sittard (20.00) moet. Beide duels kun je rechtstreeks volgen in een extra lange radio-uitzending van NH Sport!

AZ-bus bij het eigen stadion - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Ajax hield aan de uitwedstrijd in Praag met kunst-en-vliegwerk nog één punt over (1-1). Goed nieuws voor trainer Francesco Farioli is dat hij weer kan beschikken over Jordan Henderson en Bertrand Traoré. Beide spelers ontbraken donderdag vanwege blessures. Ook Davy Klaassen is van de partij; in Europese duels is de middenvelder niet speelgerechtigd. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Ajacied Davy Klaassen - Foto: Pro Shots/Niels Boersema

Bij een overwinning nestelt Ajax zich steviger in de top-5. Een nederlaag betekent dat FC Groningen op de ranglijst over de Amsterdammers heen gaat, al hebben de noordelingen wel twee wedstrijden meer gespeeld. Ajax - FC Groningen begint om 16.45 uur en je hoort verslaggever Stephan Brandhorst vanuit de Johan Cruijff Arena. 

Fortuna Sittard - AZ

AZ treedt om 20.00 uur aan in Sittard tegen Fortuna. Ook die wedstrijd kun je live volgen op NH Radio. Verslaggevers ter plaatse zijn Erik-Jan Brinkman en Menno Schilder. AZ moet het 2-0 verlies in Bilbao achter zich laten en zich in de competitie oprichten. Vorige week gingen de Alkmaarders voor het eerst in de eredivisie onderuit, toen was FC Utrecht te sterk (1-2). Fortuna wist de laatste vijf competitiewedstrijden niet te winnen en staat veertiende. 

AZ-trainer Maarten Martens hoopt in Limburg weer een beroep te kunnen doen op Ibrahim Sadiq die de afgelopen twee wedstrijden ontbrak vanwege een blessure. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Ibrahim Sadiq juicht na zijn goal - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Normaal gesproken start Jordy Clasie gewoon in de basis; hij liet zich in Baskenland na ruim een uur spelen preventief vervangen vanwege hamstringklachten. Wouter Goes is in Sittard zeker niet van de partij.

De extra lange radio-uitzending van NH Sport begint om 16.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52