Ga naar Content

Mooie mijlpaal levert Zico Buurmeester met AZ geen punten op

Voor de derde keer op rij verliest AZ. Eerder waren FC Utrecht en Athletic Bilbao al sterker, op deze late zondagavond ging de Alkmaarse ploeg op bezoek bij Fortuna Sittard kopje-onder met 1-0. Zico Buurmeester kreeg opnieuw een basisplaats van coach Maarten Martens, maar kon het verschil ook niet maken: "Het was behoorlijk stroef in de eindfase."

Dubbel gevoel bij AZ'er Zico Buurmeester na verlies tegen Fortuna Sittard - NH Nieuws

Ondanks de nieuwe tegenslag in Sittard was het voor Buurmeester een goede week. De middenvelder stond in Baskenland tegen Bilbao prompt in de basis, en ook tegen de Limburgers mocht Buurmeester vanaf de eerste minuut beginnen: "In Spanje had ik het niet verwacht, maar nu wist ik het. Ik had gehoopt dat ik iets meer kon brengen", aldus Zico Buurmeester. Het was voor de middenvelder uit Egmond aan den Hoef de eerste basisplek in de Eredivisie dit seizoen.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens na de derde nederlaag in een week - NH Sport / Menno Schilder

Waar de teleurstelling bij Buurmeester van het gezicht af te lezen is, daar is ook Maarten Martens weinig vleiend over het optreden van zijn team in Zuid-Limburg. "Er was niemand die tijdens de wedstrijd opstond, daarvan verwacht ik meer van mijn ploeg", analyseert de coach met duidelijke woorden.

Slechte week

Ondanks de nederlaag blijven de Alkmaarders derde op de ranglijst. De achterstand op koploper PSV is nu acht punten. De landskampioen uit Eindhoven is de volgende tegenstander van AZ. Na de interlandperiode op zaterdag 19 oktober in Alkmaar. De aftrap is 18.45 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52