Ga naar Content
Een menigte verzamelt zich bij een buitenevenement, velen houden Israëlische vlaggen vast en dragen ze. Een podium met sprekers is zichtbaar op de achtergrond. De setting lijkt een openbaar plein te zijn met omliggende gebouwen.
Amstelveen

Zwaarbeveiligd en gemoedelijk: zo zag de manifestatie voor Israël in Amstelveen eruit

6 oktober 2024, 21.27 uur · Aangepast 7 oktober 2024, 11.32 uur
Door: NH · Foto: Inter Visual Studio

De manifestatie 'Samen voor Israël' trok zondagavond honderden mensen naar het Amstelveense Stadsplein. Zij kwamen bijeen om de aanslag van 7 oktober te herdenken en hun steun te betuigen aan Israël. Vanwege het gevoelige karakter was er veel politie aanwezig.

Manifestatie voor Israël in Amstelveen - NH Nieuws

De manifestatie werd georganiseerd door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Rachel Meijler stond de hele dag op het Stadsplein met een kunstproject. Kunstenaar Roni Levavi maakte een replica van een door Hamas gegraven tunnel in Gaza, waar veel gijzelaars gevangen werden gehouden. 

"Ik heb het tunnelproject opgezet na de moord op mijn neefje op 7 oktober. Het is nu bijna een jaar geleden", vertelt Meijler aan NH. Ze wil er vooral zorgen dat er aandacht blijft voor de situatie in Israël. "Zo laten we het mensen echt voelen." 

Slachtoffers 7 oktober

Veel aanwezigen willen hun steun betuigen aan slachtoffers en nabestaanden. "Ik vind dat elk burgerslachtoffer er één te veel is, maar ik vind dat we niet altijd beide verhalen moeten uitlichten. Hoe erg het ook is, ik ben hier nu voor de slachtoffers die op 7 oktober zijn gevallen", vertelt iemand.

Om de veiligheid te kunnen waarborgen was er veel politie aanwezig. Daarnaast waren er veel politici aanwezig, zoals Caroline van der Plas (BBB), om te spreken tijdens het evenement. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.