Ga naar Content

HCAW-coach Jaarsma wint vertrouwen van zijn team en piekt op juiste moment

De honkballers van HCAW spelen om het landskampioenschap tegen Neptunus. Dat is een knappe prestatie van de Bussumers, want ze speelden een erg moeizaam seizoen. "Wij hebben hele slechte wedstrijden gespeeld en de gifbeker moest echt leeg", aldus coach Ronald Jaarsma.

Honkballers HCAW kenden een moeilijk seizoen maar staan toch in Holland Series - NH Nieuws

HCAW was al twee maanden in voorbereiding toen Jaarsma werd aangesteld als coach. "Dan komt er een coach binnen die net andere ideeën heeft als sommige spelers", aldus pitcher Lars Huijer. 

"Als ze mij dat vertrouwen niet geven, wat doe ik hier dan?"

HCAW coach Ronald Jaarsma

"Ik heb met bijna alle spelers een gesprek gehad. Het ene gesprek was wat vervelender dan de ander. Ik ben de coach die bepaalt wat wij gaan doen. Als ze mij dat vertrouwen niet geven, wat doe ik hier dan? Dat was de strekking van die gesprekken. Uiteindelijk heb ik het vertrouwen gekregen", vertelt Jaarsma over het moeizame begin in Bussum.

Vertrouwen gewonnen

Na een aantal pittige gesprekken staan de neuzen nu dus weer dezelfde kant op. De Bussumers pieken dus op het juist moment en schakelden vorige week in de halve finale landskampioen Amsterdam Pirates uit.

Resultaat is dat ze dus in de Holland Series staan tegen Neptunus. Daarin staat HCAW met 2-0 achter in de best-of-seven serie. Toch is Jaarsma strijdbaar. "Wij hebben twee keer laten zien gelijkwaardig aan Neptunus te zijn. Waarom kunnen wij dan niet twee keer van ze winnen? Dan staat het weer gelijk."

Aanstaande donderdag is in Rotterdam de derde wedstrijd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52