Ga naar Content
Naast een motorfiets staat een politieauto geparkeerd.
Noord-Holland

112-blog | Beroving met steekwapen bij station Haarlem • Brandweerwagen klem op trambaan tijdens spoedrit Amsterdam

8 oktober 2024, 07.46 uur · Aangepast 8 oktober 2024, 22.34 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van 8 oktober. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

8 oktober 2024, 22.33 uur

Brandweerwagen klem op trambaan tijdens spoedrit naar Osdorpplein in Amsterdam

Een brandweerwagen is vanavond gestrand op de trambaan op de Heemstedestraat in Amsterdam. Dat gebeurde terwijl de ploeg met spoed onderweg was naar een brand op het Osdorpplein. 

8 oktober 2024, 21.29 uur

Vier aanhoudingen voor dodelijke schietpartij in Amsterdam

De politie heeft vier Amsterdammers van 19, 20, 23 en 24 jaar oud aangehouden vanwege de dodelijke schietpartij die in juni van dit jaar onder de Amsterdamsebrug plaatsvond. Het ging volgens de politie om een zeer gewelddadige beroving. 

8 oktober 2024, 18.30 uur

Zoekactie naar vrouw na gewapende beroving bij Haarlemse treinstation

De politie is op zoek naar een verdachte nadat dinsdagmiddag een beroving plaatsvond bij het treinstation in Haarlem. Volgens een politiewoordvoerder heeft de verdachte meerdere persoonlijke eigendommen gestolen onder bedreiging van een steekwapen. Om de verdachte op te sporen, werd een zoekactie gestart, waarbij een politiehelikopter werd ingezet. Via Burgernet laat de politie weten dat het gaat om een vrouw met een groene jas en een ronde bril.

8 oktober 2024, 15.01 uur

Auto en rijbewijs in beslag genomen na 100 kilometer te hard rijden

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend de auto en het rijbewijs beslag genomen van iemand die twee keer harder reed dan toegestaan. De snelheidsduivel racete met 188 kilometer per uur over de Drie Merenweg in Hoofddorp, waar 80 km/u is toegestaan. De verkeersofficier zal bepalen of de automobilist de auto en rijbewijs al dan niet terugkrijgt.

Foto: Schiphol

8 oktober 2024, 14.03 uur

Zaankanters kunnen deze week anoniem wapens inleveren bij politie

Inwoners van gemeente Zaanstad kunnen deze week weer anoniem slag- en stootwapens inleveren op het politiebureau Zaandijk. De gemeente hoopt op deze manier de wapens uit het straatbeeld te kunnen verbannen. Het is de vierde keer dat de inwoners uit Zaanstad dit kunnen doen. 
 

8 oktober 2024, 13.25 uur

Meerdere gewonden door ongeluk Schagerweg

Bij een ongeluk met drie auto's op de Schagerweg tussen Noord-Scharwoude en Oudkarspel zijn meerdere gewonden gevallen. Om hoeveel gewonden het gaat, wil de politie nog niet zeggen. De traumahelikopter is ingezet. De politie doet op dit moment onderzoek. De weg is afgesloten, verkeer wordt omgeleid. 

Ongeluk Schagerweg - Foto: RVP Media 

8 oktober 2024, 10.12 uur

Grote schuur in lichterlaaie, rook van ver te zien

Door een grote brand is een schuur op de Westzanerdijk in Zaandam volledig in de as gelegd. De rook was in de wijde omgeving te zien. Inmiddels is de brand uit. 

8 oktober 2024, 09.30 uur

Fietser aangereden in Huizen

Een fietser is gewond geraakt door een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde vanmorgen iets voor negenen, op de Huizermaatweg in Huizen. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend. De politie doet onderzoek.

Fietser aangereden in Huizen - Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten