Ga naar Content

Van de Ven is Jonk nog altijd dankbaar: "Zonder hem was het allemaal heel anders gelopen"

Micky van de Ven heeft zich deze week weer gemeld bij het Nederlands elftal in Zeist. Daar komt hij een oude bekende tegen: Wim Jonk. De 57-jarige Volendammer is sinds deze maand de nieuwe assistent van bondscoach Ronald Koeman. Van de Ven (Wormer) en Jonk kennen elkaar van hun gezamenlijke periode in Volendam (2019-2021).

Micky van de Ven met Wim Jonk in 2021 - Foto: Pro Shots

"Hij heeft mij bij FC Volendam naar het eerste gehaald en mijn eerste profcontract gegeven", spreekt Van de Ven nogal altijd zijn waardering uit voor zijn oud-trainer. "Hij gaf met het geloof en vertrouwen dat ik echt ver kon komen. Ik wilde altijd veel dribbelen en was nog wild in het begin, hij heeft mij slimmigheidjes meegeven en dat pakt goed uit. Zonder hem was het allemaal heel anders gelopen."

Na zijn periode is het snel gegaan met de carrière van de jonge Van de Ven. Wolfsburg werd in 2021 zijn volgende bestemming en sinds de zomer van 2023 speelt de 23-jarige verdediger uit Wormer bij Tottenham Hotspur. Daar is hij inmiddels uitgegroeid tot belangrijke speler en maakt ook zijn minuten in Oranje. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door de vele blessures ligt de weg naar een basisplek tegen Hongarije (vrijdag) en Duitsland (maandag) open voor Van de Ven. "Dat zou zomaar kunnen als je ziet wie er niet bij zijn", stelt de verdediger. "En ik weet dat ik ook op linksback kan spelen."

Koeman heeft weinig alternatieven meer voor de positie links in de defensie. "Nathan en Jurriën zijn geblesseerd", zegt Van de Ven over Aké en Timber. Quilindschy Hartman ontbreekt al langer en Daley Blind heeft afscheid genomen als international. Van de spelers in de huidige selectie van Oranje is alleen Ian Maatsen nog inzetbaar als linksback, maar hij speelt niet veel bij Aston Villa.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52