Ga naar Content
Een brandweerman die water uit een slang spuit.
Noord-Holland

112-blog | Rijdende auto vliegt in brand in Haarlem • Twee tieners aangehouden na inbraak bedrijfspand

9 oktober 2024, 09.52 uur · Aangepast 9 oktober 2024, 16.47 uur
Door: Redactie · Foto: Adobe Stock

Welkom in het NH Nieuwsblog van 9 oktober. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

16.47 uur

Rijdende auto vliegt in brand in Haarlem

Op de Amsterdamsevaart in Haarlem is woensdagmiddag rond 14.30 uur een rijdende auto in brand gevlogen. De auto begon te roken in de buurt van de kruising met de Nagtzaamstraat. Niemand raakte gewond.

16.44 uur

Brand in school Bennebroek

Er heeft vanmiddag brand gewoed in een school aan de Witte de Withlaan in Bennebroek. De school is daarbij ontruimd. De brandweer is op dit moment nog bezig met nabluswerkzaamheden. 

Bij de brand vielen geen gewonden. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland kon niet zeggen of er tijdens de brand kinderen in het schoolgebouw aanwezig waren.

Foto: Inter Visual Studio

15.37 uur

Twee verdachten aangehouden na inbraak bedrijfspand in Breezand

De politie ontving woensdag rond 0.45 uur een melding van een inbraak bij een bedrijfspand aan de Meerweg in Breezand. De huurder van het bedrijfspand zag dat het licht naast de loods van het bedrijfspand aan stond en hoorde gestommel. Binnen trof hij twee onbekende personen met gezichtsbedekkende kleding aan. Toen hij hen confronteerde, is hij mishandeld.

De twee verdachten vluchtten, maar werden later aangehouden in Abbekerk. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Hoorn en een 17-jarige jongen uit Assendelft.

15.15 uur

Buschauffeur geschorst om verdenking rijden onder invloed

De buschauffeur die dinsdagmiddag met zijn bus een botsing veroorzaakte in Watergang, is geschorst door vervoerder EBS. De 32-jarige man uit de gemeente Waterland wordt door de politie verdacht van rijden onder invloed. De politie wil niet zeggen om welk middel het gaat.

Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond. De woordvoerder van EBS laat weten dat de buschaffeur geschorst blijft totdat het politieonderzoek is afgerond. 

10.48 uur

Explosie bij woning in Alkmaar

Vanochtend, iets voor vijf uur, is er bij een woning aan de Simon Vestdijkstraat in Alkmaar een explosief afgegaan bij de brievenbus. De politie vermoedt dat het om een stuk zwaar vuurwerk gaat. Tijdens de explosie waren de bewoners thuis. Door de rookontwikkeling in de woning moest een bewoner worden nagekeken door het ambulancepersoneel. 

De politie is nog druk bezig met het onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

10.22 uur

Scooter op de vlucht na ongeluk in Zaandijk

Vanochtend rond kwart voor negen is een scooterrijder op een fietser gebotst bij de kruising van de Guisweg, vlak bij het station in Zaandijk. De fietser is daarbij gewond geraakt en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De scooterrijder is na het ongeluk doorgereden, en de politie is dringend naar hem of haar op zoek. "We roepen getuigen op om contact met ons op te nemen", aldus een woordvoerder van de politie. De kruising blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek.

Foto: Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

09.47 uur

Restaurant verwoest door brand in Wervershoof

Er is vannacht brand uitgebroken in een restaurant in Wervershoof. Het vuur verspreidde zich snel en veroorzaakte aanzienlijke schade. Een deel van het dak stortte daarbij in.

09.47 uur

Lees hier het 112-nieuws van gisteren terug