Ga naar Content

Man (40) slaat agent hersenschudding na urenlang toiletbezoek dorpshuis Zwanenburg

De politie heeft gisteren een man opgepakt die kort daarvoor in Zwanenburg twee agenten had mishandeld. Dat gebeurde bij het dorpshuis aan de Dennenlaan, waar de 40-jarige Amsterdammer urenlang op het toilet had gezeten. 

Toilet - Foto: AdobeStock

Rond 19.30 uur merken medewerkers van het dorpshuis dat één van de toiletten in het gebouw wel erg lang op slot zit. Ze besluiten de camerabeelden te bekijken. "Daarop was te zien dat een man naar binnen ging, maar niet meer naar buiten kwam", vertelt bestuurslid Kees Bos van de dorpsraad.

"Hij zat er al zo'n drie uur, maar kwam er pas uit toen er met de politie werd gedreigd"

Kees Bos, dorpsraad

"Er was al een paar keer op de deur geklopt, maar hij kwam er niet uit", gaat Bos verder. "Hij zat er al zo'n drie uur, maar kwam er pas uit toen er werd gedreigd met de politie." Agenten die dan al ter plaatse zijn, vermoeden dat de man iets heeft gebruikt en sommeren hem zijn drugs af te geven. 

Eerst lijkt hij daaraan mee te werken, vertelt een politiewoordvoerder, maar hij bedenkt zich al snel. Hij slaat op de vlucht en gebruikt geweld tegen de twee aanwezige agenten. Uiteindelijk wordt de man iets verderop aan de Dennenlaan in de boeien geslagen. "Omstanders hebben daarbij geholpen", aldus de politiewoordvoerder. 

Hersenschudding

Een van de mishandelde agenten heeft een hersenschudding en meerdere spierblessures aan het geweld overgehouden, vertelt de woordvoerder. "Die collega is net naar huis gegaan." Een tweede agent kreeg ook klappen, maar is niet gewond geraakt.

Bij het fouilleren van de man bleek dat hij 'wit poeder' bij zich had. "Daarvan wordt nu onderzocht wat het precies is", vertelt de woordvoerder. Hij zit nog vast en moet zich later voor de rechter verantwoorden. "Geweld tegen politiemensen werkt strafverzwarend", aldus de woordvoerder. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]