Ga naar Content

Noodopvang asielzoekers in Witte Toren gaat vanaf november open

Niets staat de komst van de maximaal 150 asielzoekers aan de noodopvanglocatie aan de Rijksweg 81 nog in de weg. De asielzoekers worden tussen half november en half december verwacht. De werkzaamheden om hun komst mogelijk te maken zijn inmiddels gestart. 

De Witte Toren - Foto: Google Streetview

Afgelopen dinsdag heeft de gemeente Gooise Meren het veiligheidsplan en de gedoogbeschikking vastgesteld. Dat is nodig om de bestuursovereenkomst te tekenen. In die overeenkomst is opgenomen dat het COA een inspanningsverplichting heeft om overwegend nareizigers te plaatsen; gezinnen met kinderen en echtparen. Deze groep mensen zal tussen half november en half december gebruik gaan maken van de noodopvang.

Veiligheidsplan

Het veiligheidsplan bevat maatregelen die moeten zorgen voor een veilige noodopvang,  zoals bijvoorbeeld cameratoezicht en surveillance. De opvangperiode aan de Rijksweg 81 duurt maximaal twee jaar. Dat termijn staat ook in de bestuursovereenkomst. Als het COA na twee jaar een permanente opvanglocatie wil realiseren, zal het college de inwoners eind 2024 duidelijkheid verschaffen.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]