Ga naar Content

Amateurs Kolping Boys naar Wijdewormer voor uniek bekerduel: "Sfeer zal geen probleem zijn"

De kogel is door de kerk. De amateurs van Kolping Boys spelen 29 oktober hun KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Groningen in Wijdewormer. Het eigen terrein van de amateurclub uit Oudorp voldoet niet aan de eisen om de eredivisionist goed te kunnen ontvangen. Vandaar dat wordt uitgeweken naar het trainingscomplex van AZ.

Tribune Kolping Boys - Foto: NHSport/Edward Dekker

Voorzitter Erik Burger zei direct na de loting al dat de kans heel erg klein was dat FC Groningen naar sportpark De Nollen in Alkmaar zou komen. Het is de eerste keer dat de Alkmaarse voetbalclub zich heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker.

Het terrein van de vierde divisionist heeft geen uitvak, er zijn geen aparte in- en uitgangen en de accommodatie is niet geschikt om een grote stroom aan toeschouwers te  ontvangen. Ook zouden er aanpassingen aan de lichtinstallatie moeten worden gedaan. 

Tekst gaat verder onder de video.

Kolping Boys blij met FC Groningen als tegenstander in de KNVB-beker - NH Sport/Edward Dekker

Opties waren om uit te wijken naar de stadions van AZ, FC Volendam of Telstar, maar dus ook het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. "AZ is een partner van ons en we zijn met hen in gesprek gegaan. Het is daar goed geregeld. Er is een uitvak en ze hebben ervaring met FC Groningen dat vorig seizoen op bezoek is geweest", aldus Burger. 

Dat het uiteindelijk geen écht voetbalstadion is geworden, vindt de voorzitter niet heel erg. "Bij amateurteams wordt daar niet zo snel op ingezet, omdat je praat over kleinere aantallen toeschouwers. Een stadion huren is ook duurder, al hebben we het daar verder niet over gehad."

"De sfeer zal geen probleem zijn"

Kolping Boys-voorzitter Erik Burger

Kolping Boys, dat 1.200 spelende leden heeft, verwacht dat er in Wijdewormer zo'n 2.000 tot 2.500 mensen naar het bekerduel komen kijken. Burger: "De sfeer zal geen probleem zijn." De aftrap bij Kolping Boys - FC Groningen is dinsdag 29 oktober om 21.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52