Ga naar Content

De Week van West-Friesland: de ‘Hoornse ziekte’ en net geopende restaurant verwoest in Onderdijk

In De Week van West-Friesland blikken we terug op de nieuwsfeiten van de afgelopen zeven dagen. Welke berichten vielen op en welke verhalen mag je echt niet missen? We zetten het meest opmerkelijke nieuws uit onze regio nog een keer op een rijtje. 

Eti woont noodgedwongen met haar kinderen in een stacaravan - Foto: Foto: Marieke Odekerken

Inwoners fel gekant tegen plannen azc in Hoorn en Koggenland

De discussie over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum bij de Hoornse grenslocaties Leekerlanden (Koggenland) of Zuiderveld (Drechterland) laaide afgelopen dagen flink op. Heftige vergaderingen met veel emoties, afgelopen dinsdag en donderdag. In Koggenland werd de locatie Leekerlanden bij Berkhout/Bobeldijk besproken en donderdag werd in Hoorn de B-locatie Zuiderveld (Oosterblokker) besproken. Vooralsnog lijkt een toewijzing van één van de twee locaties ver weg, al volgt een definitieve keuze later. 

De ‘Hoornse ziekte’: overstappers en afsplitsers in lokale politiek

Er zijn opvallend veel overstappers en afsplitsers in de Hoornse gemeenteraad. In twee jaar tijd zijn er na de verkiezingen al zeven raadsleden afgesplitst van hun partij of overgestapt naar een andere fractie. Iets wat in de vorige raadsperiode ook al gebeurde en bovendien vaker dan in andere gemeenten. Hoe komt dat? En zorgt het voor problemen? "Het is een Hoornse ziekte", legt GroenLinks-raadslid Roy Drommel uit.

Tekst loopt door.

Lees ook

Eti woont noodgedwongen met twee kinderen in stacaravan

Na haar scheiding stond Eti van de ene op de andere dag op straat. De opvang zat vol, dus sliep ze bij vrienden en in een tent. Nu woont ze al bijna vier jaar noodgedwongen met haar twee zoontjes in een stacaravan in West-Friesland. En ze is lang niet de enige. De regio telt maar liefst 559 dak- en thuislozen, waarvan bijna dertig procent vrouw is. 

Tekst loopt door onder de video.

Na een scheiding sliep Eti met haar kinderen in een tent: "Dieptepunt in mijn leven" - NH Nieuws

Restaurant Wervershoof verwoest door grote brand

"Ik moest eigenlijk vanmiddag weer werken, maar ik denk dat ik voorlopig vrij ben", stamelt een medewerker terwijl hij naar de brandweermannen kijkt, die Restaurant Wervershoof verlaten. Het restaurant was pas een paar maanden open, maar een fikse brand zorgde afgelopen woensdagnacht voor veel schade aan het pand in Onderdijk, dat in de regio vooral bekendheid verwierf onder de naam Gewoon Lekker.

Tekst loopt door.

Lees ook

Horinees Nico geeft unieke zelfgemaakte orgel door aan zijn kleinzoon

De bijna 90-jarige Nico van de Pol kon minder gaan werken, en besloot met zijn vrije tijd een handdraaiorgeltje te bouwen. Nu hij er ruim dertig jaar later na een infarct niet meer zelf op kan spelen, heeft zijn kleinzoon Floris (21) het overgenomen. In zijn woning bij woonzorgcomplex Westerhaven in Hoorn praten ze samen over het orgel ’t Polleke. WEEFF-verslaggever Sander Huisman vroeg ze naar hun bijzondere interesse.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]