Ga naar Content

Tweede bakfiets voor Patricia, die al 8 jaar Hoornse dak- en thuislozen helpt

Goed nieuws voor Patricia van Willigen. De Hoornse die met haar bakfiets al 8 jaar lang dak- en thuislozen helpt, krijgt er een tweede exemplaar bij. Daarmee wordt ingezet op het ondersteunen van eenzame ouderen. Ook wordt er gewerkt aan een samenwerking met een stichting. "Zodat we nog meer op straat kunnen betekenen voor de mensen."

Patricia met haar bakfiets - Foto: NH Media / Chantal Bos

Dagelijks trekt Patricia er met haar goedgevulde bakfiets op uit, om dak- en thuislozen van eten en drinken te voorzien. Binnenkort verschijnt er een twee exemplaar, beschikbaar gesteld door twee mannen die zich ook inzetten voor minima. "Ik heb al iemand gevonden die daar op gaat rijden", zei Patricia bij De Tafel van Knook, een talkshow van mediapartner van Hoorn zeggen.

"Diegene gaat zich richten op oudere mensen, die vaak eenzaam zijn. Er wordt dan een krantje gelezen en koffie gedronken, met een koekje erbij. De bakfiets wordt gesponsord door Stichting Kinderfietsjes en komt binnenkort. Daar ben ik heel blij mee." 

Sokken, handdoeken en sjaals

Ondertussen gaat ze op haar eigen fiets gewoon verder met het helpen van de dak- en thuislozen. Ze moet het hebben van donaties. "Er wordt van alles en nog wat gebracht. Koffie, thee, suiker, handdoeken, cadeautjes. Voor de wintermaanden ben ik vooral op zoek naar sokken, handschoenen en sjaals. Ik doe het uit liefde voor de mens en voor de mensen die tussen wal en het schip vallen en nergens terechtkunnen."

Ze hoopt binnenkort aansluiting te vinden bij de nieuw te vormen stichting Van het pad af. "Zodat er nog meer bakfietsen komen. Om zo nog meer te kunnen doen voor de mensen. Het lijkt me geweldig om een eigen keet, een schuur of een huisje te hebben om mensen te kunnen opvangen."

Bekijk hieronder de uitzending van De Tafel van Knook, waar Patricia te gast was:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]