Ga naar Content

Corina Dekker krijgt hoogste trainersdiploma: "Wil zo snel mogelijk het veld op"

Het is een dag om nooit meer te vergeten voor Corina Dekker. De 41-jarige trainer uit Wormer krijgt deze woensdag haar diploma voor de cursus Coach Betaald Voetbal uitgereikt. "Ik ben niet gespannen, want ik weet al dat ik geslaagd ben. Als ik het vanmiddag pas zou horen, was het anders geweest."

Corina Dekker bij de diplomering - Foto: Corina Dekker

Voordat Dekker begon aan de cursus had voormalig toptrainer Guus Hiddink beloofd het diploma uit te reiken. "Hij heeft het uiteindelijk niet uitgereikt, helaas. Het maakt mij niet echt uit, al was het wel een enorme eer zijn geweest. Dat zou het plaatje wel rond maken. Hij is ook de voorzitter van CBV (belangenorganisatie voor coaches red.), dus hij hoort erbij te zijn."

Er waren vorig seizoen dertien deelnemers aan de cursus, waarna ze werden onderverdeeld in twee groepen. Dekker werd begeleid door Jan Zoutman en zat onder meer bij oud-profs Nicky Hofs, Kenneth Goudmijn en Hedwiges Maduro in de groep. "In het begin zocht ik wel naar mijn plekje, omdat zij elkaar al kenden. Gelukkig werd ik goed opgevangen. We zijn langsgegaan bij hun clubs en volgden gezamenlijk onze buitenlandstage. Onze onderlinge band is echt goed en het zijn lieve jongens."

Tekst gaat verder onder de video.

Guus Hiddink reikt Corina Dekker haar CBV-diploma uit - NH Sport/Edward Dekker

Op dit moment heeft Dekker nog geen club en daar baalt ze wel een beetje van. "Ik wil het liefste zo snel mogelijk het veld weer op. Het maakt niet uit of het in de vrouwen eredivisie, eerste divisie of eredivisie is. Voetbal is voetbal. Het gaat om de kwaliteit van een trainer en niet om het geslacht. Het stigma rondom vrouwelijke trainers wordt steeds groter gemaakt."

Tekst gaat verder onder de foto.

Corina Dekker met haar medecursisten Coach Betaald Voetbal - Foto: Corina Dekker

Hesterine de Reus

Door het afronden van de cursus is Dekker de vijfde vrouw ooit met het hoogste trainersdiploma. Ze komt daarmee in een rijtje met Vera Pauw, Sarina Wiegman, Jessica Torny en Hesterine de Reus. De laatste tijd is er wat ophef rondom De Reus ontstaan na een paar uitspraken als trainster van de Ajax Vrouwen. 

"Dat hoort er nou eenmaal bij als publiek figuur", weet de inwoner van Wormer. "Dan maakt het niet uit of je bij de mannen van Ajax of vrouwen van Ajax zit. Iedere uitspraak wordt door de media dan op een weegschaal gelegd. Zij is daar niet de enige in." 

Als afsluiter van de dag wordt er nog een etentje georganiseerd. "Het is leuk om elkaar weer even te zien, want we zijn in mei al geslaagd. Dit is voor mij een mooie afsluiter."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52