Ga naar Content

AZ-keeper Krul en -verdediger Vlaar balen: "Er had meer in gezeten"

ROTTERDAM De spelers van AZ hadden er zo hard op gehoopt en voor gevochten, maar het mocht niet baten. AZ verloor de bekerfinale in de laatste tien minuten met 0-2 van Vitesse. Voor de camera van NH Sport verschenen een teleurgestelde Tim Krul en Ron Vlaar.

De eerste reacties van beide voetballers zijn dan ook gelaten. "Het is verschrikkelijk natuurlijk", zegt keeper Tim Krul. "Voor iedereen die AZ een goed hart toedraagt, is dit natuurlijk een zure dag. Iedereen kijkt er weken naar uit en het moest vandaag gebeuren."

Video #164433

Lees ook: AZ verspeelt bekerfinale in laatste tien minuten: 0-2

Ook voor Ron Vlaar is het verlies aangekomen als een klap. "Het is enorm teleurstellend, omdat je die prijs gewoon wil pakken met het team, voor de club, voor de supporters."

Video #164436

Lees ook: Teleurstelling bij AZ-supporters in Alkmaar: "Het is heel jammer"

Het eerste tegendoelpunt

Beide mannen speelden een belangrijke rol bij de 0-1. "De bal was in de hoek", aldus Krul. "Die geeft hem voor en hij valt tussen mij en Ron. Ik dacht dat 'ie naar mij zou komen, maar hij (Ricky van Wolfswinkel, red.) komt er net voor en kopt hem erin."

Lees ook: AZ-trainer van den Brom: "Geen mooie finale om naar te kijken"

Krul wil liever nog even niet vooruit kijken, maar eerst het verlies verwerken: "We moeten die playoffs nu pakken en dat gaat niet makkelijk worden, want iedereen zit er gewoon zwaar doorheen natuurlijk na zo'n wedstrijd."

"Er had veel meer in gezeten, maar daar heb je geen kloot aan", eindigt hij.