Ga naar Content

AZ-trainer Van den Brom: "Geen mooie finale om naar te kijken"

ROTTERDAM De teleurstelling was groot vanavond bij de fans en de spelers van AZ na de verloren bekerfinale tegen Vitesse, maar ook AZ-coach John van den Brom baalt enorm van het 0-2 verlies.

"Ik denk dat we de eerste helft onder controle hadden", vertelt Van den Brom voor de camera aan NH Sport. "Dat we de kansen hadden om de 0-1 te maken, maar dat is niet gelukt. We hebben goed verdedigd en niks weggegeven. Maar we hebben ook niet echt superveel kansen gecreëerd."

Lees ook: AZ verspeelt bekerfinale in laatste tien minuten: 0-2

Genieten was er voor van den Brom niet echt bij. "Ik vond het niet echt een mooie finale om naar te kijken", zegt hij eerlijk. "Het was een wedstrijd die zeker de tweede helft op en neer ging tussen twee teams die de bal naar voren schoten en vanuit de afvallende bal gingen spelen."

Lees ook: Teleurstelling bij AZ-supporters in Alkmaar: "Het is heel jammer"

Waar het mis ging? "We konden het niet meer opbrengen om de tweede helft hetzelfde te doen", aldus de trainer. "De afstanden waren te groot. Dat was ook een beetje in de kaart van Vitesse, want dan pakten zij die bal op en konden zij weer verder voetballen."

Play-offs
Toch wil Van den Brom nog niet spreken van een verloren seizoen. "Natuurlijk wilden we heel graag deze wedstrijd winnen. Dat was ook een doel op zich en daar hebben we heel hard naartoe gewerkt. Maar we willen ook graag met AZ Europees voetbal halen. Ik vind dat we dat aan onze stand verplicht zijn. Nu is deze avond dus mislukt en hebben we nog één kans: de play-offs."

Lees ook: AZ-keeper Krul en -verdediger Vlaar balen: "Er had meer ingezeten"

De komende dagen moet hij daar alleen nog even niet aan denken: "De teleurstelling is groot en de emoties die daarbij komen zijn ook enorm. Het wordt ook een klus om daar op een hele goede en snelle manier uit te komen. Je bent leeg en dat heeft wel even een paar dagen nodig."

Foto: ANP