Ga naar Content

Ajax-trainer Ten Hag veegt keepersdiscussie van tafel en zwijgt over Manchester United

Bij Ajax zijn interessante ontwikkelingen gaande in aanloop naar de bekerfinale. Zondag spelen de Amsterdammers tegen PSV in De Kuip en vooraf is veel te doen over wie er onder de lat staat. "Ik geef mijn opstelling nooit voor de wedstrijd", zegt Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt vooruit op de bekerfinale - NH Sport

"Hij is niet in zijn beste vorm", zegt Ten Hag over de schutterende doelman Andre Onana. De Kameroener ging meerdere keren in de fout tegen Benfica, FC Groningen en Sparta Rotterdam. Dat lijkt hem zijn basisplaats te kosten, want gisteren werd bekend dat Maarten Stekelenburg onder de lat zal staan. "Ik maak nooit de opstelling bekend voor de wedstrijd. Zondag zullen jullie het zien."

"Wij hebben heel hard geknokt om hier te komen, we strijden nog om twee titels", zegt Ten Hag als het over de bekerfinale tegen PSV gaat. "Het zijn de twee beste ploegen van Nederland. Daar is het om te doen, we willen die prijzen winnen. Daar leven we voor. Iedere wedstrijd geeft druk."

Tekst loopt door onder de video.

Ten Hag over tegenstander PSV - NH Sport

Ten Hag ging wel in op de fitheid van een aantal spelers. Achter de namen van Lisandro Martinez, Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui stond een vraagteken. De oefenmeester liet weten dat Martínez en Mazraoui inzetbaar zijn in de bekerfinale. Achter de naam van Tagliafico blijft het vraagteken nog staan.

Manchester United

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Erik ten Hag mondeling akkoord met Manchester United zou zijn. De Ajax-coach hield op de persconferentie zijn kaken stijf op mekaar en liet weten alleen bezig te zijn met zijn huidige werkgever. Aanvoerder Dusan Tadic zei daarentegen dat hij hoopt dat Ten Hag bij Ajax blijft.

Tekst loopt door onder de video.

Dusan Tadic: "Ik hoop dat Ten Hag blijft" - NH Sport

Zondag hoor je op NH Radio alles over de bekerfinale PSV - Ajax. Onze verslaggevers Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman verzorgen vanaf 16.00 uur de warming-up vanuit De Kuip. De aftrap is om 18.00 uur. Mis dus niets, zondag van 16.00 tot 21.00 uur een extra NH Sport! 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]