Ga naar Content

Staat huisarts Puite straks op straat? Gemeente biedt geen geschikte oplossing

Huisarts Vincent Puite is nog altijd op zoek naar een plek waar zorgcentrum ZOED Boerhaavewijk de komende jaren terecht kan. D66 en ChristenUnie stelden wethouder Roduner daar vragen over, maar die kwam niet met een verlossend antwoord.

Foto: NH Nieuws

De praktijk van Puite, onderdeel van ZOED Boerhaavewijk, is nu gevestigd in een aantal portakabins aan de Louis Pasteurstraat in Schalkwijk. In september moet de arts daar weg, omdat er op die plek nieuwe woningen worden gebouwd. Eind 2026 betrekt ZOED Boerhaavewijk een nieuw onderkomen aan de Hof van Jacob op het Boerhaaveterrein, maar dat complex moet nog worden gebouwd.

Schalkweide

Dat zou betekenen dat Puite zeker drie jaar zonder pand komt te zitten, terwijl er ruim 7.000 patiënten staan ingeschreven bij ZOED (Zorg onder een dak, red). D66 en ChristenUnie voelden wethouder Floor Roduner van ruimtelijke ontwikkeling aan de tand tijdens het vragenuurtje.

Volgens de wethouder is er niet zoveel aan de hand. ZOED kan in april 2024 tijdelijk terecht in woonzorgcentrum Schalkweide, zo legde hij de raadsleden uit. Bovendien zou de gemeente geen rol kunnen spelen in het huisvesten van zorgverleners.

"De gemeente ziet de urgentie niet"

huisarts Vincent Puite

Huisarts Vincent Puite zegt in een reactie dat de woorden van de wethouder niet helemaal kloppen. "De gemeente kwam wel met wat mogelijke oplossingen, maar eigenlijk sloegen die nergens op. Ik zou ook een onaanvaardbaar ondernemersrisico moeten nemen als ik tijdelijk intrek in Schalkweide. De kosten om die plek geschikt te maken, zijn ontzettend hoog. En dat voor een periode van een paar jaar."

In de steek gelaten

Puite voelt zich een beetje in de steek gelaten. "De gemeente ziet de urgentie niet, terwijl dit een groot probleem is dat in heel Nederland speelt. Ik had het kunnen waarderen als de wethouder persoonlijk contact had opgenomen."

De huisarts blijft de komende tijd zoeken naar een oplossing, zodat hij niet op straat komt te staan. De Haarlemse gemeenteraad houdt de zaak de komende weken nauwlettend in de gaten. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]