Ga naar Content

'Oud-speler Rick Kruys gaat vader Gert achterna en wordt trainer FC Volendam'

Rick Kruys lijkt de nieuwe trainer van FC Volendam te worden. Dat schrijft De Telegraaf op vrijdagmiddag. Hij zou daarmee zijn vader Gert achterna gaan, die van 2010 tot 2012 ook al werkte in het vissersdorp. Rick Kruys was eerder werkzaam als interim-trainer bij FC Utrecht en de laatste twee jaar bij VVV-Venlo. 

Rick Kruys op de bank bij VVV-Venlo - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

Kruys besloot zijn aflopende contract in Venlo niet te verlengen, waarna de Limburgers zijn vertrek aankondigden. Overigens speelde Kruys twee seizoenen op huurbasis in het vissersdorp in de periode dat zijn vader er trainer was. Voor zijn periode bij VVV-Venlo was Kruys zeven eredivisiewedstrijden interim-trainer van FC Utrecht, maar verloor hij in de halve finale om de play-offs voor Europees voetbal tegen Vitesse. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

FC Volendam moest op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Regillio Simons niet bij de degradant blijft. Zijn assistent Michael Dingsdag blijft wel aan de Dijk werken. Het duo werd in december van het vorig jaar aangesteld, op het moment dat de bestuurscrisis een kookpunt bereikte. Het bestuur onder leiding van Jan Smit moest vertrekken. Team Jonk, waaronder hoofdtrainer Matthias Kohler, diende vervolgens hun ontslag in.

De laatste twee wedstrijden voor de winterstop was Dingsdag eindverantwoordelijk en Simons assistent, maar die rollen wijzigde in het nieuwe jaar. Simons heeft het hoogste trainersdiploma en Dingsdag niet. Onder leiding van Simons degradeerde Volendam afgelopen seizoen uit de eredivisie. 

Een woordvoerder van FC Volendam wenst niet in te gaan op de naam van Rick Kruys. "De verwachting is dat we volgende week de nieuwe trainer bekend kunnen maken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52