Ga naar Content

Samenvatting: tijdperk-Van Dijk bij Hovocubo eindigt zonder prijs na verlies finale play-off

Het is Sander van Dijk niet gelukt om na zeventien jaar Hovocubo afscheid te nemen met een hoofdprijs. De trainer zag dat de zaalvoetballers uit Zwaag de beslissende wedstrijd in de strijd om de titel verloren van Tigers Roermond: 4-2. Eerder won Van Dijk wel vier landskampioenschappen, twee KNVB-bekers en vier Supercups. 

Samenvatting Tigers Roermond - Hovocubo - NH Nieuws

Door de nipte zege van vrijdag dwong Tigers Roermond een beslissingsduel op zondag af. Dat begon aanvankelijk nog goed voor Hovocubo met de openingsgoal van Yoshua St. Juste (0-1). De Limburgers maakten binnen de kortste keren echter alweer gelijk via Ayoub Boukhari en dat was tevens de ruststand. 

In de tweede helft had doelman Dave Stet een belangrijke redding. Toch kon hij niet voorkomen dat Ayoub Tamoukh en Aimane M'Rabet de score snel optilden van 1-1 naar 3-1. Mats Velseboer, die vrijdag geschorst was, maakte het nog even spannend met een aansluitingstreffer. Tigers Roermond scoorde nog een keer vlak voor tijd via Solaiman Ramdani en dompelde Hovocubo en Van Dijk daarmee in diepe rouw. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hij neemt na zeventien jaar afscheid met vier landskampioenschappen, twee KNVB-bekers en vier Supercups. Van Dijk wordt volgend jaar de trainer van ZVV Zwaag op het tweede niveau van Nederland. Het was ook de laatste finale om het landskamioenschap voor Hovocubo, aangezien de club van volgend seizoen fuseert met HV Veerhuys tot één club. 

Van Dijk is niet de enige die deur dichttrekt bij de club uit Zwaag. De volgende sterkhouders verlaten Hovocubo ook na dit seizoen: Jordy Cretier (VNS United), Karim Mossaoui (Tigers Roermond), Dave Stet (VNS United), Yoshua St. Juste, Hicham Aklalouch (VNS United), Abdessamed Attahiri (VNS United), Lahcen Bouyouzan (Tigers Roermond), Mats Velseboer (FC Eindhoven).

Hieronder de reacties van Sander van Dijk en Mats Velseboer.

Trainer Sander van Dijk sluit tijdperk Hovocubo af met verlies - NH Nieuws

Mats Velseboer verlaat Hovocubo na negen jaar met zuur gevoel - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52