Invaller Veerman kan geen rol spelen in gelijkspel Oranje tegen Frankrijk

Joey Veerman heeft geen belangrijke rol kunnen spelen in de EK-wedstrijd tegen Frankrijk. De Volendammer begon op de bank, na zijn slechte optreden tegen Polen. Jeremie Frimpong verving hem. Veerman viel na 73 minuten in, maar het bleef 0-0 tegen de Fransen.

Joey Veerman (links) baalt na zijn optreden tegen Frankrijk - Foto: Pro Shots / Witters

Veerman zag vanaf de bank dat het Nederlands elftal een droomstart beleefde. Xavi Simons, die achter de spits speelde, stuurde Frimpong diep. De rechtsbuiten vond echter doelman Mike Maignan op zijn weg. Het was in het restant van de eerste helft zeer spannend met kansjes voor Frankrijk (Antoine Griezmann) en Nederland (Cody Gakpo).

Het was na de rust van beide landen een matige vertoning. Nederland leek echter uit het niets op voorsprong te komen, Simons schoot raak. Zijn goal werd echter afgekeurd na inmenging van de VAR. Daarvoor had Frankrijk het initiatief genomen en was Oranje een paar keer goed weggekomen. Wout Weghorst, goudhaantje tegen Polen, viel ook nog in. Hij kreeg echter geen kans en daardoor bleef het 0-0 in Leipzig.

De laatste groepswedstrijd is komende dinsdag tegen Oostenrijk, dat Polen eerder op de dag met 3-1 versloeg. De aftrap is 18.00 uur in Berlijn.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Passeren Veerman

"Iedereen heeft recht op een mindere wedstrijd, dat was niet doorslaggevend. Joey had meer balverlies dan we van hem gewend zijn", gaf bondscoach Ronald Koeman voor de wedstrijd aan.

"Deze selectie ligt ontzettend dicht bij elkaar, dus je kan per positie iets veranderen, vooral aanvallend", vervolgt Koeman. "Ik had in eerste instantie dezelfde elf voor ogen als tegen Polen, maar wilde aanvallend toch iets meer snelheid. Het heeft nu puur te maken met de rol van Antoine Griezmann bij Frankrijk. Dat heb ik willen veranderen met een andere rol voor Tijjani Reijnders."