Ga naar Content

Fanatieke Oranjefan Frits ontroostbaar: kan niet naar Berlijn door enkelblessure

Hij is zonder twijfel de meest fanatieke Oranjefan uit de Zaanstreek: Frits Nieste gaat alle wedstrijden van het Nederlands Elftal af. 'Uiteraard' had hij alle kaarten tot aan de finale geregeld, maar nu heeft het noodlot toegeslagen. Een enkelblessure houdt hem aan de kant en nu kan hij niet naar Berlijn. "Ik probeer niet te huilen, maar gisteravond had ik wel even de neiging om te janken."

Fanatieke Oranjefan Frits ontroostbaar: kan niet naar Berlijn door enkelblessure - NH Nieuws

NH volgt de Oranjefan dit EK op de voet. Al voor het begin van het toernooi zorgde hij dat z'n hele huis in Oranjesferen was. Inmiddels heeft hij ook de buren meegekregen: de Kaasjeskruidweg in Zaandam kleurt vrolijk van alle vlaggen.  

In Hamburg al was hij onder de indruk van de Oranjemars en de sfeer tijdens en na de wedstrijd in het Volksparkstadion. "Dat was schitterend. De sfeer eromheen, we hebben altijd lol. Die hele Oranjemeute is één grote familie." 

Tekst loopt door onder de video.

Goede sfeer op en naast de tribune in het Volksparkstadion in Hamburg - NH Nieuws

Vanochtend had hij eigenlijk de trein naar Berlijn willen pakken, maar zijn enkel zorgt voor roet in het eten. Nu moet hij de wedstrijd noodgedwongen op de tv bekijken met een door de verslaggever meegebrachte oranje tompouce. Dat lijkt hem enigszins op te beuren.

Het verleidt hem zelfs om vanuit Zaandam nog een tip mee te geven aan bondscoach Ronald Koeman: "Ik zou Brobbey wel graag willen zien als spits! En zelfs misschien Zirkzee."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]