Pijnlijke avond voor Volendammer Joey Veerman en het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal heeft met 3-2 verloren van Oostenrijk. Voor Joey Veerman was het een zeer moeilijke avond. Na veelvuldig balverlies van de 25-jarige Volendammer werd hij na 35 minuten naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman.

Joey Veerman baalt op de reservebank na zijn vroege wissel - Foto: Andre Weening/Orange Pictures

De vervanger van Veerman was de in Amsterdam geboren Xavi Simons.

Oranje begon slecht aan de wedstrijd en leed enorm veel balverlies. In de zesde minuut kwam het op achterstand door een eigen doelpunt van Donyell Malen. De Noord-Hollander gleed de bal ongelukkig achter doelman Bart Verbruggen.

Tekst loopt door onder foto

Donyell Malen in de wedstrijd tegen Oostenrijk - Foto: Andre Weening/Orange Pictures

Doelpuntenfestijn

Na rust kwam het Nederlands elftal goed uit de startblokken. Op aangeven van Xavi Simons maakt Cody Gakpo in de 47e minuut de 1-1. Lang kon Nederland niet genieten van de gelijkmaker, want nog geen tien minuten later scoorden de Oostenrijkers. Na slapjes verdedigen van Oranje kon Romano Schmid makkelijk binnenkoppen.

In de tweede helft bracht Koeman Micky van de Ven uit Wormer en Wout Weghorst (oud-AZ) binnen de lijnen. Weghorst kopte drie minuten later de bal naar Memphis Depay die knap de 2-2 wist te maken. Toch waren het weer de Oostenrijkers die op voorsprong kwamen. Marcel Sabitzer was de doelpuntenmaker.

"Dit moet een wake-up call zijn"

voetballer Jerdy Schouten

In de laatste minuten probeert een kwakkelend Oranje het wel, maar wist het geen uitgespeelde kans te creëren. Het resultaat was een pijnlijke 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk. Hierdoor eindigt Oranje als derde in groep D. Oostenrijk is groepswinnaar en Frankrijk eindigt als tweede in de poule. "Dit moet een wake-up call zijn", waren de veelzeggende woorden van Jerdy Schouten (oud-Telstar) na afloop.

Opstelling Oranje: Bart Verbruggen; Lutsharel Geertruida, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké (Micky van de Ven/64); Jerdy Schouten, Joey Veerman (Xavi Simons/35), Tijjani Reijnders; Cody Gakpo, Memphis Depay, Donyell Malen (Wout Weghorst/71)