Ga naar Content

Eerste zomerstorm van het jaar is een feit, op verschillende plekken schade gemeld

In IJmuiden is windkracht 9 gemeten en daarmee is de eerste zomerstorm van 2024 een feit. Op verschillende plekken in de provincie is als gevolg van de harde wind schade gemeld. 

Foto: VLN Nieuws - Laurens Niezen

Aan de Eksterlaan in Haarlem was er bijvoorbeeld schade door losgewaaide dakpannen. Volgens de brandweer kwamen daar 'dakpannen en panelen' naar beneden. Die panelen komen waarschijnlijk uit de stellage die om het complex heen is gebouwd. Door de losgewaaide onderdelen heeft in ieder geval een auto schade opgelopen. De straat is door de brandweer afgezet. 

Ook in Muiderberg werd er schade gemeld: een omgewaaide boom is daar op twee auto's terechtgekomen. Volgens een getuige heeft de brandweer de boom inmiddels in kleine stukken gezaagd. 

In Anna Paulowna moest de brandweer in actie komen om een geknakte tak van een boom te verwijderen, en in Huizen kwam een omgevallen boom op een fietspad terecht. In Purmerend moesten de hulpdiensten ingrijpen op een bouwterrein, waar een aantal hekken om waren gevallen.

Omgewaaide boom in Muiderberg - Foto: Hulpverleners uit het Gooi

Naar verwachting gaat het in de loop van de avond minder hard waaien, en blijft het verder ook droog. Mensen die van plan waren om op een groot scherm Nederland-Turkije te kijken, kunnen nog wel eens bedrogen uitkomen, want zelfs al gaat het niet meer stormen, het weer blijft de rest van de avond wel onstuimig.

Deze zomerstorm volgt precies een jaar (en een dag) na zomerstorm Poly, die vorig jaar vooral in regio Haarlem erg veel schade aanrichtte. 

Lees ook