Ga naar Content

AZ verslaat FC Nordsjaelland met grote cijfers na doelpuntenregen

AZ heeft de oefencampagne traditiegetrouw afgetrapt in Dirkshorn. Het werd 6-1 tegen FC Nordsjaelland, dat zeer zwak voor de dag kwam. Ondanks de slechte weersomstandigheden kwamen er 1550 mensen naar VV Dirkshorn.  De Alkmaarders waren na drie delen met veertig minuten ruim te sterk voor de Denen. 

AZ juicht na een doelpunt in Dirkshorn - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Het trio Mexx Meerdink, Dave Kwakman en Sem Westerveld ontbrak, omdat ze niet wedstrijdfit waren. AZ was vanaf het begin sterker dan FC Nordsjaelland. Het overwicht in de openingsfase werd in de zevende minuut beloond met een goal voor Ruben van Bommel. Onder toeziend oog van zijn vader Mark schoot hij de bal in het doel: 1-0. Hij bleef de gevaarlijkste man aan de kant van AZ, want enkele minuten later tikte de doelman van de Denen de bal nét over uit zijn vrije trap.

De sterke openingsfase kon AZ niet vasthouden en het tempo ging omlaag. Toch kwam het enkel in de problemen door foutjes van de eigen spelers. Vlak voor het einde van het eerste deel verdubbelde de Alkmaarders de score via Sven Mijnans. Een voorzet van David Møller Wolfe kwam bij Denso Kasius. Zijn schot werd geblokt en de bal kwam voor de voeten van Mijnans die kon scoren: 2-0.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tweede deel

Maarten Martens koos ervoor om vijf wisselingen door te voeren bij het begin van het tweede gedeelte. De kansen bleven echter schaars voor de AZ’ers. Zo schoot Kasius tweemaal kort achter elkaar over het doel en ook Ibrahim Sadiq had het vizier nog niet op scherp. Mede door het gebrek aan grote mogelijkheden kwam de Denen ineens op 2-1. Benjamin Nygren werd vrijgelaten en kon inschieten.

Even daarvoor was onder andere Rome-Jayden Owusu-Oduro ingevallen, dus dat was een zuur begin voor hem. Hij wordt door sommige AZ-fans en kenners gezien als dé opvolger van Mathew Ryan. Het contract van de Australische doelman is per 1 juli verlopen.

Denen sterker

FC Nordsjaelland rook bloed na de aansluitingstreffer en beef naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De Alkmaarders kwamen erg goed weg, nadat Mads Kristian Hansen vol op Owusu-Oduro schoot. In de rebound mikte Levy Nene op de lat vanuit buitenspelpositie. De enige kans van AZ in die fase kwam er via Alexandre Penetra, die zijn kopbal uit de kruising geplukt zag worden. 

In het afsluitende deel van veertig minuten vielen de goals uit het nies als rijpe appelen. Eerst scoorde Enoch Mastoras. Mees de Wit, Ernest Poku en Myron van Brederode (op zijn verjaardag) zorgden voor de eindstand: 6-1. Een mooi moment was er ook voor Seiya Maikuma, die nog zijn eerste minuten mocht maken. 

Opstelling eerste deel: Verhulst; Kasius, Goes, Martins Indi, Møller Wolfe ; Koopmeiners, Belic, Mijnans; Sadiq, Zeefuik, Van Bommel

Opstelling tweede deel: Verhulst; Kasius, Goes, Dekker, Stam; Koopmeiners, Bazoer, Smit; Lahdo, Sadiq, Van Bommel

Opstelling derde deel: Owusu-Oduro; Maikuma, Penetra, Schouten, De Wit; Clasie, Buurmeester, Mastoras; Addai, Poku, Van Brederode

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52