Ga naar Content
Op het podium staan twee mannen met microfoons in hun handen. De man rechts, gekleed in een blauw jasje en een oranje overhemd, spreekt en steekt zijn linkerarm op. Op de achtergrond staat een bord met de tekst "Live in Hoorn" met een grafische microfoon.
West-Friesland

Zien: 9.000 mensen in Hoornse festivaltent in extase na overwinning Oranje

7 juli 2024, 10.58 uur · Aangepast 9 juli 2024, 15.50 uur
Door: Sander Huisman · Foto: WEEFF

In een overvolle festivaltent in de binnenstad van Hoorn zagen 9.000 mensen hoe Oranje zaterdagavond na een bloedstollende wedstrijd met 2-1 van Turkije won. In verband met de kwartfinale zond de organisatie van Live in Hoorn de wedstrijd uit op een groot scherm. De voorbeschouwing en analyse in de pauze kwamen van NOS-sportverslaggever Chris Wobben en oud-international Ronald de Boer.

Een luid gejuich klinkt op als het laatste fluitsignaal klinkt. Oranje confetti dwarrelt over de duizenden bezoekers en het spreekwoordelijke dak gaat er af. Het maakt het feest waar Susan en Freek, Antoon en André Hazes optreden alleen nog maar groter. "Uniek dat je met zoveel mensen naar het voetbal kan kijken", vertelt een van de bezoekers enthousiast. 

Bekijk hieronder hoe 9.000 mensen het oranjefeestje vieren tijdens Live in Hoorn (tekst gaat verder onder de video):

Het was voor zowel Chris Wobben als voor Ronald de Boer een beetje een thuiswedstrijd. Wobben woont in Blokker en was de hele dag presentator op het festival.

Op een paar honderd meter van het festivalterrein werd Ronald de Boer ooit geboren in het ziekenhuis van Hoorn. "Ik kom veel familieleden en bekenden tegen, het zijn echte West-Friezen hier en dat volk ligt dichtbij mijn hart." 

Zowel in de tent als op het plein buiten zagen de muziekfans Oranje winnen met 2-1. Het optreden van Kris Kross Amsterdam direct na de wedstrijd sloot naadloos aan bij de euforie die er in de tent rondging. Nog tot ver na 1.00 uur waren de klanken over een groot deel van Hoorn te horen.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]