Ga naar Content

WOII-kampement met historische acteurs in Medemblik trekt veel bekijks

Aan de Westerdijk in Medemblik ging je dit weekend even terug in de tijd. Daar staat een heus Tweede Wereldoorlogkampement - inclusief jeep, tenten en reenactors in complete legeruitrusting. 

Tweede Wereldoorlog nagespeeld in Medemblik - Foto: NH Media

Projectmanager Dennis Kiekebos van Pontoon Group, ook in uniform, toont NH de tenten waarin de reenactors, acteurs die een historische gebeurtenis naspelen, in slapen en eten. "We hebben zelfs een veldkeuken die ze ook in de Tweede Wereldoorlog gebruikten", legt Kiekebos uit. "Voor het maken van het eten van de militairen."

Het kampement is meer dan alleen het naspelen van de geschiedenis. Belangstellenden konden net zo goed deelnemen. "Er zijn allerlei opdrachten voor kinderen, die mogen met een missieboekje aan de slag gaan. Zo kunnen ze de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog ontdekken." Ook zijn er rondleidingen, waarbij onder andere wordt verteld hoe soldaten de oorlog beleefden.

Volgens Kiekebos is het belangrijk om mensen bewust te maken van de impact van deze oorlog. "Aan de andere kant van deze dijk hebben 700 Nederlandse militairen eind 1939 geoefend, net voordat ze naar de Grebbelinie werden gestuurd."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.