Ga naar Content

Ervaren Jeroen Zoet tekent bij AZ als tweede keeper

Het zijn drukke transferdagen bij AZ. De Alkmaarders hengelen opnieuw een speler binnen. Jeroen Zoet maakt de overstap van La Spezia naar Alkmaar. De elfvoudig international zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met Rome-Jayden Owusu-Oduro, die als eerste keeper het seizoen in gaat.

Doelman Jeroen Zoet heeft een contract getekend bij AZ - Foto: Orange Pictures

"De trainer heb ik in een eerder stadium al gesproken en vandaag ben ik op het prachtige trainingscomplex geweest", zegt Zoet in een persbericht. "Daar sprak ik alvast kort met Bruno (Martins Indi red.) en Jordy (Clasie red.) voordat zij moesten trainen, met wie ik nog samen heb gespeeld bij Oranje. En verder zijn er natuurlijk veel jonge jongens. Ik heb veel zin in mijn nieuwe sportieve uitdaging.”

In totaal speelde Zoet bijna vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Toch zal hij de concurrentiestrijd moeten aangaan met Owuso-Oduro, die pas afgelopen seizoen debuteerde op het hoogste niveau. De afgelopen week versterkte AZ zich al met Troy Parrott en zag het Yukinari Sugawara vertrekken.

Reserverol

"Na het vertrek van Mathew krijgt Rome-Jayden de kans als eerste doelman", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ. "Daar hebben we veel vertrouwen in met elkaar. Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt. Op 33-jarige leeftijd is hij bovendien nog topfit en wil hij graag van waarde zijn in de rol zoals die met elkaar besproken is."

Zoet speelde eerder bij PSV, RKC Waalwijk, FC Utrecht en La Spezia. In totaal speelde hij elf interlands in het Nederlands elftal. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018, wat Oranje niet haalde, was hij de eerste keeper.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52