AZ legt Excelsior op de pijnbank in eenzijdig oefenduel; nog geen minuten voor Parrott

Het trainingskamp in Epe sluit AZ af met een lekker gevoel. De Alkmaarders versloegen Excelsior simpel in een besloten oefenwedstrijd: 8-0. Ernest Poku en Lequincio Zeefuik scoorden beiden tweemaal.

Ibrahim Sadiq (midden) wordt gefeliciteerd na zijn snelle goal - Foto: Orange Pictures

AZ-fans keken reikhalzend uit naar de wedstrijd tegen Excelsior wegens de mogelijke eerste minuten van Troy Parrott. De 22-jarige Ier werd eerder op de dag gepresenteerd, maar het oefenduel kwam te vroeg. Toch zal Parrott blij zijn met wat hij zag van zijn nieuwe ploeggenoten. Wat heet: binnen 39 seconden lag de bal al in het netje. Sven Mijnans gaf de bal af op Ibrahim Sadiq en hij schoot gemakkelijk raak: 1-0.

De Alkmaarders namen geen gas terug en breidde de score binnen een halfuur uit naar 3-0. Eerst werd David Møller Wolfe gevloerd in de zestien en bleek Myron van Brederode koel vanaf de strafschopstip. Vervolgens ging een vrije trap van Peer Koopmeiners via doelman Pascal Kuiper in het doel. Tussendoor kopte Alexandre Penetra net over en kon Van Brederode niet zijn tweede maken. Ernest Poku zorgde voor het slotakkoord in de eerste helft: 4-0.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Ruben van Bommel, Sem Westerveld, Kristijan Belic, Mexx Meerdink, Mees de Wit en Kees Smit ontbraken met (lichte blessures). Poku opende in de tweede helft het bal voor AZ. Jordy Clasie onderschepte een bal en leverde in bij Poku. Na een een-tweetje met Sadiq slalomde de aanvaller simpel door de verdediging: 5-0. Trainer Maarten Martens bracht na een uur veel nieuwe veldspelers, waaronder Lequincio Zeefuik.

De aanvaller, die met Meerdink en Parrott moet uit gaan vechten wie eerste spits wordt, gaf zijn visitekaartje af door twee goals kort achter elkaar te maken. Bij de tweede treffer was er een hoofdrol voor Denso Kasius, die aan de rechterkant opstoomde en de bal afleverde aan Zeefuik. In de slotfase zorgde Riechedly Bazoer nog voor het slotdoelpunt en Parrott zag dat het goed was: 8-0. Na afloop bevestigde Martens dat Owusu-Oduro zijn eerste doelman is.

Opstelling AZ: Owusu-Oduro (Verhulst/60); Maikuma (Kasius/46), Penetra (Goes/60), Martins Indi (Dekker/60), Møller Wolfe (Schouten/60); Koopmeiners (Bazoer/60), Clasie (Mastoras/60), Mijnans (Buurmeester/60); Poku (Addai/60), Sadiq (Zeefuik/60), Van Brederode (Lahdo/60)