Ga naar Content

AZ hengelt Parrott binnen als opvolger van Pavlidis en verbreekt transferrecord

Na het vertrek van Vangelis Pavlidis naar Benfica heeft AZ snel een vervanger aangetrokken. De 22-jarige Ier Troy Parrott komt over van Tottenham Hotspur en tekent voor vijf jaar in Alkmaar. Parrott maakte afgelopen seizoen furore op huurbasis bij Excelsior en scoorde 17 keer in 32 duels. 

Troy Parrott, de nieuwe spits van AZ - Foto: Orange Pictures

AZ heeft niks bekendgemaakt over een transfersom, maar volgens verschillende media zou het gaan om acht miljoen euro. In dat geval zou het om een recordtransfer gaan. De duurste aankoop tot nu toe was Mounir El Hamdaoui in 2007 (voor 7 miljoen euro). 

Parrott speelde al 23 interlands voor Ierland en maakte daarin 5 goals. De spits over zijn overstap: "Ik denk dat AZ voor mij de perfecte club is om de volgende stappen in mijn ontwikkeling te zetten. Het helpt voor mij dat ik vorig seizoen al in Nederland speelde en dus gewend ben aan de competitie en het leven hier. Kortom, ik ben heel erg blij om hier te zijn en kan niet wachten om de supporters in het stadion te ontmoeten."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Parrott sluit direct aan bij de selectie van AZ, dat bezig aan een trainingskamp in Epe. Hij neemt het rugnummer 9 over van Vangelis Pavlidis. De Alkmaarders spelen zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur besloten tegen Excelsior. 

Volgens verschillende media staat Yukinari Sugawara op het punt te vertrekken bij AZ. Op zijn vertrek is al voorgesorteerd met de komst van Seiya Maikuma. Jeroen Zoet zou dan weer dicht bij een overstap naar AZ zijn om het gat van de vertrokken Mathew Ryan op te vullen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52