Ga naar Content

Hovocubo/Veerhuys strikt Randy Wolters: "Heb aan de trainer al huiswerk gevraagd"

Jarenlang kreeg Randy Wolters de vraag wanneer hij eens de stap zou maken naar het zaalvoetbal. Hij hield de boot altijd af, maar inmiddels is het zover. Wolters speelt vanaf komend seizoen zaalvoetbal bij het nieuw gevormde Hovocubo/Veerhuys. "Na al die jaren op het veld dacht ik nu: 'waarom niet?'. Ik ben blij en trots dat ik deze kans krijg."

Randy Wolters in het shirt van Telstar - Foto: Orange Pictures

In zijn jeugd was Wolters al fan van zaalvoetballer Edwin Grünholz en raakte hij verknocht aan het spelletje. "Veldvoetbal had altijd de overhand voor mij, omdat daar meer mogelijkheden lagen. Ik heb nu een roerig jaar gehad met een blessure en kreeg niet de kansen, die ik wilde. De randzaken voerde de boventoon, waardoor ik nu vol voor het zaalvoetbal ga."

Door de jaren heen was de Leidenaar al gevraagd door FC Eindhoven, Lebo en FC Marlène om daar te komen zaalvoetballen, maar bleef hij trouw aan het veldvoetbal. "Onlangs werd ik benaderd door Marcel van Veen of ik niet bij Hovocubo/Veerhuys wilde komen. Hij heeft mij goed geënthousiasmeerd en het contact met de trainer Khalid Elbaz was ook goed. Daardoor twijfelde ik niet om het contract te tekenen." 

"Ik ben een speler die een actie kan maken met buskruit in het linkerpootje"

Zaalvoetballer Randy Wolters

"Ik ben een speler die een actie kan maken met buskruit in het linkerpootje", geeft Wolters antwoord waarom Hovocubo/Veerhuys bij hem is uitgekomen. "Ik schroom ook niet om hard te werken. Het zal wel even duren voor ik alles onder de knie krijg, maar ik geef mezelf daarvoor alle tijd. Eerst acclimatiseren en dan zien we wel verder. Ik breng in ieder geval veel ervaring mee."

Tot de vriendengroep van Wolters behoren onder meer Wesley Sneijder en Mart Hoogkamer. "Het zou zomaar eens kunnen dat zij komen kijken", lacht Wolters. "Dat zijn goede vrienden van mij en met hen heb ik de overstap ook besproken. Ze zien aan mij dat ik er gelukkig van word."

Huiswerk

De voormalig profvoetballer gaat komend seizoen spelen voor zijn oude amateurclub UVS in Leiden, maar de focus ligt op het zaalvoetbal. "Ik ga proberen mijn oude cluppie te helpen, maar Hovo/Veerhuys is de hoofdzaak. Tegen de trainer heb ik al gevraagd om huiswerk te geven. Dan begin ik goed aan de voorbereiding, haha."

"Ik ben in mijn jeugd nog wel eens betrapt op competitie spelen bij het zaalvoetbal", rakelt Wolters op. "Ik speelde toen bij FC Utrecht en kreeg een preek van Rob Alflen. Ik móést kiezen voor het veldvoetbal, maar het zaalvoetbal heeft mij nooit meer losgelaten."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52