FC Volendam verslaat Al Shamal na snelle goal Quincy Hoeve

Voor FC Volendam is de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding geëindigd in een nipte zege. Door een snel doelpunt van Quincy Hoeve werd Al Shamal verslagen: 1-0.

Quincy Hoeve - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De bal lag al na twee minuten in het netje voor Volendam. Hoeve bleef sterk aan de bal en schoof raak achter de Qatarese doelman (1-0). Na de snelle voorsprong bleef Volendam het overwicht houden op de Qatarezen.

Flip Klomp, die ook een basisplek kreeg van trainer Rick Kruys, mikte in de openingsfase op de paal. Even later schoot Joey Antonioli vanaf de rand van het strafschopgebied net over. De grootste kans voor rust was er opnieuw voor Hoeve. Hij kon een goede dieptepass van Klomp niet promoveren tot goal.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Kruys gebruikte de tweede helft om flink te gaan wisselen, waardoor Robert Mühren en Henk Veerman speeltijd kregen. Ondanks de ervaren spelers waren de mogelijkheden lange tijd schaars in het tweede bedrijf. Door een fout in de Qatarese verdediging kreeg Mühren de bal in zijn voeten. Hij zag echter dat de doelman kon redden.

Barry Lauwers moest aan de andere kant aan de bak. De Volendamse goalie was echter goed bij de les en hield opnieuw zijn goal schoon. Proefspeler Aurelio Oehlers (FC Utrecht) en Milan de Haan deden in de slotfase nog hun best om de score op te krikken, maar zonder succes. Voor Volendam staat komende zaterdag de Open Dag op het programma. Het Belgische Deinze is dan vanaf 15.30 uur de sparringpartner.

Opstelling FC Volendam (eerste helft): Lauwers; Tol, Amevor, Benamar, Beukers; Nazih, Antonioli, Klomp, Mau-Asam; Hoeve, Blommestijn.

Opstelling FC Volendam (tweede helft): Lauwers; Payne, Mbuyamba, Steur, Mau-Asam (70' Bijnoe); De Haan, Twigt, Plat, Oehlers; Mühren, Veerman.