Ga naar Content

Nieuwkomer Troy Parrott meteen trefzeker in eerste wedstrijd voor AZ

Op een bloedhete zaterdagmiddag heeft AZ met speels gemak gewonnen van KV Kortrijk. Op het complex van Alkmaarsche Boys wonnen de Alkmaarders de oefenwedstrijd met 3-0. Nieuwelingen Troy Parrott en Saiya Maikuma waren direct trefzeker.

Troy Parrott in zijn eerste wedstrijd voor AZ - Foto: Orange Pictures

AZ begon met Hobie Verhulst als doelman aan de wedstrijd. Rome-Jayden Owusu-Oduro was niet van de partij in Alkmaar. Jordy Clasie, Mexx Meerdink, Mees de Wit en Kees Smit ontbraken ook. Voor de eerste keer maakte Troy Parrott zijn opwachting bij AZ. De spits, die vorige week overkwam van Tottenham Hotspur, startte vanaf het begin.

De ploeg van trainer Maarten Martens domineerde in de wedstrijd tegen Kortrijk. Via Parrott kwam het dan ook verdiend op voorsprong. De kersverse spits wist het net al snel te vinden. Vanwege de hitte werd halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast, waarin AZ doorwisselde. Ernest Poku en Saiya Maikuma kwamen binnen de lijnen. Richting de rust controleerde AZ volledig, maar bleven grote kansen uit.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens na de oefenwedstrijd tegen Kortrijk - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. AZ had de controle en voetbalde geduldig richting kansen. Met Lequincio Zeefuik als vervanger van Parrott was er opnieuw dreiging. De derde treffer kwam op naam van Saiya Maikuma, de nieuweling bij AZ. De Japanner schoot de bal snoeihard in de bovenhoek.

Opstelling AZ: Verhulst (Zoet/60); Kasius (Maikuma/30), Goes (Penetra46), Martins Indi (Dekker/46), Moller Wolfe (Mastoras/46); Belic (Bazoer/46), Koopmeiners (Kasius/60), Mijnans (Van Brederode/60); Van Brederode (Poku/30), Parrott (Zeefuik/46), Sadiq (Van Brederode /60)

Lees ook