Ga naar Content

Groen licht voor Reddingsbrigade Zandvoort: verhuizing naar nieuwe strandpost van start

De nieuwe strandpost van de Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB) is donderdag door de gemeente bouwkundig goedgekeurd. Dat betekent dat de lifeguards vrijdag al zijn begonnen met de verhuizing van de inboedel van het oude onderkomen naar het splinternieuwe gebouw even verderop langs de zuidboulevard. De verwachting is dat de reddingsbrigade daar over twee à drie weken aan de slag kan.

Foto: Ernst Brokmeier voor de oude strandpost. Fred Segaar/NH Media

De kans dat het nieuwe gebouw zou worden afgekeurd, zo vlak voor de officiële oplevering, was klein. ''Maar het is toch altijd even spannend'', zegt Brokmeier. ''We hebben er zó lang naar uitgekeken. Dus het is best een opluchting dat we groen licht hebben.''

Aanvankelijk zou de Zandvoortse Reddingsbrigade al in 2022, het jaar van het eeuwfeest, in het nieuwe onderkomen trekken. Maar bezwaarprocedures naar aanleiding van klachten van bewoners van de Boulevard Paulus Loot vertraagden de start van de bouw tot november vorig jaar.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade Zandvoort - Foto: Fred Segaar / NH Media

De omwonenden vinden dat hun het uitzicht op zee wordt ontnomen door de nieuwe strandpost. Die staat een stukje dichter bij de branding dan het oude, houten pandje. Het Hoogheemraadschap van Rijnland eiste dat, uit het oogpunt van milieu en veiligheid. Bouwen op de plek van de oude strandpost zou betekenen dat de zeewering wordt aangetast.

Gebruiksklaar

Ernst Brokmeier en zijn ploeg gaan dit weekeinde verder met de verhuizing en het gebruiksklaar maken van het gebouw. Maar aangezien het vanwege het mooie weer druk wordt in Zandvoort, zal de nadruk op het toezicht op zee en strand liggen. ''Dat heeft de prioriteit'', aldus Brokmeier.

De oude, houten strandpost wordt gesloopt. Waarschijnlijk gebeurt dat in september.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]