Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: broederstrijd tussen RKAV en FC Volendam is prooi voor de profs

FC Volendam heeft zijn derde oefenzege van deze voorbereiding binnen. Op bezoek bij buurman RKAV Volendam werd met 0-3 gewonnen. 

Deron Payne (l) in duel met Ilias Boudouni van RKAV Volendam - Foto: Orange Pictures

Het duel, omgedoopt tot de Palingderby, trok veel bekijks in het dorp. Het sportcomplex van de amateurtak was dan ook goed gevuld op de zonovergoten zaterdagmiddag. De vele toeschouwers zagen dat RKAV Volendam in de eerste helft zeer goed partij bood tegen de profclub. 

RKAV Volendam, dat afgelopen seizoen kampioen werd van de derde divisie, bezorgde FC Volendam de nodige problemen in de omschakeling. Tot ergernis van trainer Rick Kruys was FC Volendam erg slordig en mocht RKAV Volendam lang hopen op een stunt. Pas in de tweede helft wist FC Volendam het verschil te maken.

Opgegroeid

Robert Mühren, die als jeugdspeler begon bij RKAV Volendam, zorgde met een fraai stiftje over doelman Joey van der Plas voor de openingstreffer. Na de 0-1 leek RKAV Volendam moegestreden en zorgde Benaissa Benamar en Quincy Hoeve er nog voor dat de score werd uitgebreid naar 0-3.

Het betekende voor FC Volendam, na eerder zeges op vv Noordwijk en Al Shamal de derde zege deze campagne. Verliezen deed FC Volendam nog niet. Aanstaande vrijdag speelt Het Nieuwe Oranje zijn laatste oefenwedstrijd. Jong Ajax is dan op Sportpark De Toekomst de tegenstander (aftrap 14:00 uur). 

Scoreverloop:
55' Robert Mühren 0 - 1
80' Quincy Hoeve 0 - 2
86' Benaissa Benamar 0 - 3

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Beukers (Payne/60), Amevor (Benamar/46),  Mbuyamba,  Mau-Asam (Klomp/76); Plat, Leliendal (Nazih/60), De Haan (B.Ould-Chikh/70), W. Ould-Chikh (Oehlers/60); Veerman (Hoeve/70), Mühren (Blommestijn/82).

Opstelling RKAV Volendam: Van der Plas (Kluessien/82); L.Veerman (Bond/82), Stef Schokker, Karregat, S. Veerman; Kroon (Tom Schokker/46), Sier (Smit/60), Runderkamp (Sam Schokker/82); R. Tol (Sout/60), Van Montfort,  Boudouni (I.Tol/82).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52