FC Volendam sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Jong Ajax

Het is FC Volendam niet gelukt om de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding te winnen. Na drie delen van 45 minuten was Jong Ajax met 3-1 te sterk door goals van Jaydon Banel, David Kalokoh en Skye Vink. Henk Veerman scoorde voor de Palingboeren.

Henk Veerman maakte het enige doelpunt - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Er werd gespeeld in drie delen van ieder 45 minuten. Robert Mühren, Xavier Mbuyamba en Milan de Haan kregen mogelijkheden om de score te openen in het eerste gedeelte. Dat gebeurde niet. Aan de andere kant had Volendam geluk dat een schot van Jan Faberski boven doelman Barry Lauwers op de lat eindigde.

Aan het begin van het tweede gedeelte kon Volendam opnieuw opgelucht ademhalen, nadat Mbuyamba een schot van Rico Speksnijder van de lijn haalde. Via Jaydon Banel nam Jong Ajax alsnog de leiding. De bal kwam voor zijn voeten na een voorzet van Kayden Wolff. Toch kon Jong Ajax niet lang genieten van de voorsprong, want Henk Veerman tekende snel voor de 1-1. Hij werkte een dieptepass van Benaissa Benamar af in het doel.

Tekst gaat verder onder de X-post.

David Kalokoh raakte in het derde deel de paal. Dat bleek een voorbode, want na 108 minuten schoot hij een vrije trap prachtig binnen (2-1) achter de ingevallen doelman David Ngom. Volendam bleef het vervolgens proberen via Koen Blommestijn, die meermaals voor gevaar zorgde. Het mocht uiteindelijk niet baten, aangezien Skye Vink (de zoon van Marciano) scoorde uit een rebound (3-1). In het restant van de wedstrijd probeerde Volendam nog een treffer te maken, maar dat bleek voor de jongelingen, die veelal waren ingevallen, te moeilijk.

Daarmee sluit Volendam de voorbereiding af met een nederlaag. De Graafschap is volgende week zondag (11 augustus) de tegenstander op De Vijverberg. Aftrap is 16.45 uur. Voor de jonkies van Ajax begint het nieuwe seizoen onder leiding van Frank Peereboom een dag later. Jong PSV is dan de tegenstander in Eindhoven.

Opstelling Jong Ajax: Setford (Reverson/73); Jermoumi (Brandes/46), Ugwu (Receveur/46), Verschuren (Janse/91), Mokio (Chahid/46); Alders, Vos (Kalokoh/62), Speksnijder; Faberski (Wolff/46), Konadu (Vin/46), Banel

Opstelling FC Volendam: Lauwers (Ngom/91); Payne (Beukers/33/ Antonioli/91), Mbuyamba (Tol/91), Benamar (Curiel/91), Steur (Demircioglu/91), De Haan (Ould-Chikh/91), Plat (Van der Horst/91), Leliendal (Nazih/70), Oehlers (Mau-Asam/64); Mühren (Blommestijn/91), Veerman (Hoeve/91)