Ga naar Content

Aanmoedigingen voor Nadine Visser en Lieke Klaver bij SAV in Grootebroek, én in Parijs

De Streker Atletiek Vereniging (SAV) in Grootebroek opent vanavond de deuren van hun clubhuis. In het omgetoverde ‘SAV Huis’ kunnen mensen kijken naar de prestaties van atleten Lieke Klaver en Nadine Visser. Naast Grootebroek worden Klaver en Visser óók in Parijs toegejuicht door hun clubgenoten.

SAV-clubgenoten op de camping bij Parijs - Foto: Aangeleverd via SAV

In het clubhuis van de Streker Atletiek Vereniging (SAV), omgetoverd tot ‘SAV Huis’ tijdens de Olympische Spelen in Parijs, worden de atletiekwedstrijden van ‘hun’ Lieke Klaver en Nadine Visser op een groot scherm uitgezonden.

"Het idee is een paar weken geleden ontstaan. Nog voor de gouden medaille van de estafetteploeg afgelopen weekend", legt SAV-bestuurslid Wouter Meijerink uit. "Vanwege de vakantie is het allemaal nog even afwachten hoe druk het gaat worden. Maar we hopen dat de mensen die komen kijken in het oranje gekleed gaan. Dat zijn niet alleen de kleuren van Nederland, maar ook van onze club."

Ze zijn bij SAV trots op de prestaties van Klaver en Visser, die beiden nog lid zijn van de atletiekvereniging. "Het is uniek dat je als club twee atletes voortbrengt die actief zijn op de Olympische Spelen", zegt een dolenthousiaste Meijerink. "Ze draaien mee op het allerhoogste niveau. Dat is mooi om te zien."

Clubgenoten moedigen atleten aan in Parijs

Niet alleen in Grootebroek, maar óók in Parijs worden de twee atletes uit West-Friesland aangemoedigd door hun clubgenoten. Een klein gezelschap zat afgelopen weekend op een camping in de buurt van de Franse hoofdstad, waar ze Klaver een gouden medaille zagen winnen op de 4x400 meter in de gemengde estafette. En eergisteren zagen zij in het stadion hoe de atlete uit Enkhuizen de halve finale haalde op de 400 meter.

"We hebben net onze stem weer een beetje terug. Die was schor van het aanmoedigen", zegt Daniël Hoenderdos lachend, die samen met vier anderen naar Parijs is afgereisd. Volgens hem heerst er een fantastische sfeer op de camping en in de hoofdstad. "In 2012 ben ik met anderen naar Londen geweest. Het is moeilijk te vergelijken, maar zo'n olympisch toernooi is heel speciaal om bij te mogen zijn. Ik kan het iedereen aanraden", zegt hij.

Contact via de telefoon

Via de telefoon is er contact met de atletes, vertelt Hoenderdos. "We sturen felicitaties, waar we vaak ook een reactie op terugkrijgen. Ze vinden het volgens mij ook wel leuk, en waarderen het dat we er zijn."

Klaver en Visser komen vandaag opnieuw in actie op de Spelen. Hordenloopster Visser liep vanmorgen om 10.15 uur de eerste ronde op de 100 meter en werd knap tweede. Hierdoor heeft Visser zich geplaatst voor de halve finale van vrijdag.

Vanavond om 19.00 uur gaan de deuren van het SAV Huis open en strijdt Klaver voor een plek in de finale en kans op een nieuwe gouden medaille. Ook op vrijdag- en zaterdagavond kun je de races in het clubhuis volgen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.