Ga naar Content

AZ-aanvoerder Jordy Clasie neemt forse charge ondanks winst op de koop toe: "Ik voelde van alles"

AZ heeft na een heet avondje in Almere de eerste drie punten van het seizoen binnen. Na afloop werd er meer nagepraat over de drie gegeven rode kaarten, dan over de uiteindelijk 0-1 uitslag. Aanvoerder Jordy Clasie was het slachtoffer bij een van die drie overtredingen waaruit een rode kaart volgde. "Voor één keer dan maar op deze manier winnen" 

AZ-aanvoerder Jordy Clasie: "Voor één keer dan maar op deze manier winnen" - NH Sport / Frank van der Meijden

"Gelukkig trek ik net mijn been omhoog", vertelt Clasie over de charge op zijn enkel van verdediger Ricardo Visus van Almere City. "Als ik me been wel liet staan, dan had het anders kunnen aflopen. Ik voelde het aankomen. Hij raakte me ook aardig. Gelukkig ben ik er zelf oké vanaf gekomen."

"Uiteindelijk moet je het zelf beslissen"

AZ-aanvoerder Jordy Clasie

"Je verwacht normaal gesproken dat na die rode kaart, die wedstrijd voor ons is. Maar in de laatste minuten krijgen zij nog een paar gevaarlijke momenten. We hadden het ook aan de andere kant een paar kunnen afmaken. Uiteindelijk moet je het zelf beslissen", aldus Clasie.

Opluchting

Bij AZ-trainer Maarten Martens was er naast de trots op de veerkracht van zijn ploeg, ook sprake van opluchting. Martens: "Ik ben tevreden over de weerbaarheid en onze verdedigende kwaliteiten. We hadden eerder naar 0-2 of 0-3 moeten counteren. Er is sprake van opluchting, omdat we uiteindelijk niet goed hebben gespeeld, maar wel hebben gewonnen."

Bekijk hieronder de volledige reactie van AZ-trainer Maarten Martens

Maarten Martens: "Veel ging goed, maar veel ook niet" - NH Sport / Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52