Ga naar Content

Parrott schiet AZ naar oefenwinst tegen Stoke City

In Engeland heeft AZ de oefenwedstrijd tegen Stoke City met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door de nieuwe spits van de Alkmaarders: Troy Parrott. 

Troy Parrott wordt omhelst door zijn medespelers na zijn goal - Foto: PRO SHOTS / ProSportsImages

In de eerste helft kreeg AZ-aanvaller Ibrahim Sadiq een grote kans, maar zijn poging ging naast. Na de eerste helft stond de brilstand op het scorebord en zochten beide ploegen de kleedkamer op.  

Tekst loopt door onder post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Noord-Hollanders kwamen prima uit de startblokken, want met een prachtige lob maakte Parrott in de 47e minuut de openingstreffer. Tien minuten later moesten beide ploegen verder met tien man nadat Jordy Clasie en Stoke-middenvelder Jordan Thompson het met elkaar aan de stok kregen. 

Daarna werd er door AZ-trainer Maartens Martens volop doorgewisseld. Wissels waren er na de 0-1 dus genoeg te zien, maar doelpunten niet meer. Voor de Alkmaarders zit de voorbereiding er nu op. Volgende week zaterdag begint voor AZ de eredivisie. Dan gaan de Alkmaarders op bezoek bij Almere City FC. 

Opstelling AZ: Zoet, Moller Wolfe, Martins Indi (Dekker/72), Goes (Penetra/80), Maikuma (Kasius/72); Koopmeiners, Mijnans (Buurmeester/80), Clasie; Van Brederode (Van Bommel/72), Parrot (Poku/64), Sadiq 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52