Ga naar Content

'Derde aanvoerder' Mijnans wil zich laten zien op 10 bij AZ: "Daar voel ik me thuis"

Sven Mijnans verscheen tegen het Franse Le Havre opnieuw als aanvoerder van AZ aan de aftrap. De 24-jarige middenvelder is daarmee de derde aanvoerder achter Jordy Clasie en Bruno Martins Indi. Voor Mijnans is dat een hele eer. "Na Jordy en Bruno ben ik één van de meeste ervaren jongens ben bij AZ en wellicht heeft de trainer ook vertrouwen in mij."

Sven Mijnans droeg tegen Le Havre opnieuw de aanvoerdersband - NH Sport / Milton Pus

Sinds het begin van de voorbereiding speelt Mijnans op zijn vertrouwde plek: achter de spitsen na het transfervrije vertrek van Dani de Wit. "Dat voelt goed en daar voel ik me thuis. Het gaat goed, maar ik zie nog genoeg verbeterpunten. Ik ben hard bezig om mezelf te verbeteren. Op dit moment is de nummer 10 positie mijn favoriete plek."

Tekst gaat verder onder de video.

Sven Mijnans wil zichzelf laten zien bij AZ op zijn favoriete positie - NH Sport / Milton Pus

"Ik heb veel minuten gemaakt in de voorbereiding en ik voel me fit", stelt Mijnans. "Ik heb geen last meer van pijntjes, daar kwakkelde ik een beetje mee aan het eind van vorig seizoen. Het zal een belangrijk jaar worden op mijn positie bij AZ. In de voorbereiding ziet alles er goed uit, dus we hebben genoeg vertrouwen richting de start van het seizoen."

Mijnans en zijn ploeggenoten oefenen komende zaterdag nog tegen Stoke City vanaf 16.00 uur. De competitie begint precies een week later met de uitwedstrijd tegen Almere City. Dat duel begint om 20.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52