Ga naar Content

Live NH Sport: Ajax maakt zich op voor eredivisie-debuut Farioli tegen Heerenveen

Ajax is al begonnen aan het nieuwe seizoen door de voorrondes van de Europa League, maar zondag begint dan ook het eredivisie-seizoen. Heerenveen is vanaf 16.45 uur de tegenstander in de Johan Cruijff Arena, waar trainer Robin van Persie debuteert. FC Volendam start een treetje lager op De Vijverberg tegen De Graafschap. Beide duels kun je vanaf 16.30 uur volgen bij NH Sport op NH Radio. 

Francesco Farioli heeft applaus over voor zijn spelers - Foto: Orange Pictures

Bij Ajax zal de focus vooral liggen op donderdag. Dan spelen de Amsterdammers thuis tegen het Griekse Panathinaikos voor de Europa League. Er staat nog van alles op het spel na de 1-0 zege in Athene door een goal van Steven Berghuis. Tussendoor komt Ajax in actie tegen het sc Heerenveen, dat onder leiding staat van Robin van Persie. Het is ook het debuut voor Francesco Farioli in de eredivisie, die pas de tweede Italiaanse coach ooit is op het hoogste niveau.

De statistieken zijn ruim in het voordeel van Ajax. De laatste nederlaag tegen de Friezen was in 2009 door een goal van Daniel Pranjic. Na afloop werd toenmalige Ajax-coach Marco van Basten uitgemaakt voor 'pannenkoek'. 

De aftrap bij Ajax - Heerenveen is 16.45 uur. Onze verslaggever in de Johan Cruijff Arena is Erik-Jan Brinkman.

Lees ook

De Graafschap - FC Volendam

Voor FC Volendam is het na twee seizoenen eredivisie vanaf zondagmiddag weer tijd voor de eerste divisie. Er staat (op papier) direct een zware uitwedstrijd op het programma tegen De Graafschap op De Vijverberg. Volendam heeft een nieuwe trainer (Rick Kruys), een zestal nieuwe spelers (onder meer Aurelio Oehlers, Daniël Beukers en Daan Steur), maar er vertrokken veel meer spelers uit Volendam. 

De laatste keer dat de Palingboeren in Doetinchem speelden, werd het een eclatante zege. Gaetano Oristanio, Daryl van Mieghem en Robert Mühren waren toen trefzeker. 

Hoe het Volendam een treetje lager zal vergaan deze zondag hoor je van verslaggever Edward Dekker. De aftrap in Doetinchem is 16.45 uur.

Er zal in NH Sport ook worden teruggekeken op de zeges van Telstar en AZ. Je presentator is Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52