Volendam moet Mbuyamba twee wedstrijden missen, AZ niet akkoord met forse straf Dekker

Xavier Mbuyamba moet de eerstvolgende twee wedstrijden van FC Volendam tegen FC Emmen (thuis) en ADO Den Haag (uit) missen. Dat is de straf voor de rode kaart die hij gisteren kreeg tegen De Graafschap. AZ legde het voorstel voor Maxim Dekker van vier wedstrijden, waarvan één duel voorwaardelijk, naast zich neer. Daardoor is het nog niet duidelijk hoe lang trainer Maarten Martens de verdediger kwijt is.

Xavier Mbuyamba verlaat het veld van De Graafschap - Foto: Pro Shots/Stefan Koops

Dekker maakte in de uitwedstrijd tegen Almere City FC (1-0 winst) in de 18e minuut een onbesuisde overtreding waarvoor hij de rode kaart kreeg van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Komend weekend speelt AZ thuis tegen NEC.

De Almere-spelers Baptiste Guillaume en Ricardo Visus werden voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

Rood voor Ricardo Visus tijdens Almere - AZ - Foto: Pro Shots/Ron Baltus

Guillaume trapte verdediger Wouter Goes opzichtig na. Visus kreeg rood voor een tackle van achteren. Het tweetal mist vrijdag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en acht dagen later het thuisduel met PSV.

Mbuymba raakte in Doetinchem zijn tegenstander van achteren, waardoor hij voortijdig het veld moest verlaten. Met een man minder verspeelde FC Volendam in het laatste kwart van de wedstrijd een 3-2 voorsprong en verloor met 4-3.

Amevor terug

De centrale verdediger is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan eentje voorwaardelijk. FC Volendam speelt zondag tegen FC Emmen. Trainer Rick Kruys kan dan wel weer een beroep doen op centrale verdediger Mawouna Amevor. Die nam een schorsing van één wedstrijd mee nadat hij deze zomer overkwam van FC Eindhoven.

Luister zondag vanaf 16.30 uur naar NH Radio met een rechtstreeks verslag van NAC Breda - Ajax en FC Volendam - FC Emmen of check het liveblog op nhsport.nl. AZ - NEC kun je zaterdagavond eveneens volgen via ons liveblog.