Ga naar Content
Rode en witte brandweerwagen geparkeerd in een brandweerkazerne.
Noord-Holland

112-blog | Uitslaande vlammen bij brand in flat Osdorp • Verdachte opgepakt na melding van explosief in koffertje en auto

15 augustus 2024, 08.32 uur · Aangepast 15 augustus 2024, 22.43 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

Welkom in het NH Nieuwsblog van 15 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

15 augustus 2024, 22.43 uur

Aanhouding na steekincident in Warmenhuizen

In Warmenhuizen vond donderdagavond rond 21.35 uur een steekincident plaats bij een woning aan de Remmerdel in Warmenhuizen. Daarbij werd een verdachte aangehouden. Het slachtoffer raakte licht gewond.

De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

15 augustus 2024, 21.37 uur

Uitslaande vlammen en veel rook bij brand in flat Osdorp

In een flat aan de Rudi Bloemgartensingel in Osdorp is vanavond brand uitgebroken. Op beelden van omstanders waren uitslaande vlammen te zien. De brand is inmiddels geblust. 

15 augustus 2024, 20.02 uur

Buitenbrand in coniferenhaag op Meeweg in Hem

In een coniferenhaag - een soort dennenboom - aan de Meeweg in Hem woekert sinds 19.00 uur een brand. Volgens de woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is er een 'schuurtje of keet' betrokken geraakt bij de brand. Bij de brand is een extra brandweerwagen ingezet om te ondersteunen in de watervoorziening. 

Zover bekend zijn er geen gewonden. De brand is nog niet uit, en wordt momenteel nog geblust. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. 

Natuurbrand bij Meeweg in Hem - Foto: Inter Visual Studio

15 augustus 2024, 19.27 uur

Verdachte opgepakt na melding van explosief in koffertje en auto

Huizen en winkels op de Kleine Drift in Hilversum zijn donderdagmiddag ontruimd, nadat de politie een melding kreeg dat er explosieven in een auto en in een koffer zouden zitten. Dit bleek niet het geval. Een man, die zelf ook de politie belde over de explosieven, is opgepakt en wordt verhoord. 

15 augustus 2024, 17.43 uur

Gewonde bij ongeluk met drie auto's in Cruquius

Bij een botsing tussen drie personenauto's op de Spaarneweg in Cruquius is een gewonde gevallen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee bestuurders bleven ongedeerd, ondanks de ravage.

15 augustus 2024, 14.00 uur

Moeder en kind vergeten spullen in vliegtuig en lopen platform Schiphol op

Enkele net gelande passagiers hebben gisteren voor wat commotie gezorgd op luchthaven Schiphol. Een moeder en kind waren een en ander vergeten in het vliegtuig en keerden via een nooddeur en het asfalt terug naar het vliegtuig. De marechaussee kon ingrijpen en begeleidde de twee terug naar de terminal.

15 augustus 2024, 13.47 uur

Taxichauffeur door passagiers beroofd en meegenomen in eigen kofferbak

Een taxichauffeur is afgelopen maandag door zijn eigen passagiers beroofd en later ook korte tijd ontvoerd. De chauffeur werd daarbij in de kofferbak van zijn auto gedwongen. De politie zoekt nog naar de daders.

15 augustus 2024, 12.55 uur

Supper weigert gered te worden van zandplaat op zee

Een beschonken supper heeft gisteravond voor flink wat reuring gezorgd voor de kust van Huisduinen. Toeristen dachten dat de man in de problemen zat en belden de hulpdiensten, maar toen die arriveerden, bleek de man helemaal niet op redding te zitten wachten. Hij was van plan om te overnachten op zandplaat de Razende Bol, midden op zee.

Lees hieronder het hele verhaal.