Ga naar Content

Owusu-Oduro keert terug onder de lat bij AZ; Zoet geblesseerd na 'lange ballen'

Rome-Jayden Owusu-Oduro maakt zaterdagavond zijn rentree onder de lat bij AZ. De 20-jarige doelman is voldoende hersteld van zijn blessure en speelde maandagavond al mee in de gewonnen wedstrijd van Jong AZ (6-1). Tegenover zijn terugkeer staat de afwezigheid van Jeroen Zoet. Hij heeft last van spierklachten door de wedstrijd tegen Almere City. 

Maarten Martens - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

"Het was een wedstrijd waarin hij veel de lange bal moest hanteren door de hoge druk van Almere", licht Maarten Martens toe. "Dat gebeurde eerder ook al tegen Atalanta en daar heeft hij nu te veel last van."

Zoet werd eerder opgesteld in het doel van AZ dan de bedoeling was door de kwetsuur van Owusu-Oduro. "Er zaten de afgelopen weken nogal intensieve wedstrijden tussen zoals tegen Atalanta, hij zal er eventjes uit zijn."

Tekst gaat verder onder het artikel. 

Lees ook

Eerder op de vrijdag werd bekend dat Maxim Dekker (na zijn rode kaart tegen Almere City) drie wedstrijden ontbreekt. "Ik ben daar niet heel erg mee bezig. Dat laat ik over aan de juristen en Max (Huiberts red.). Het was een terechte rode kaart. Wat daar dan voor strafmaat tegenover staat, is niet makkelijk in te schatten en te begrijpen." Bruno Martins Indi is nog geblesseerd, dus het lijkt hoogstwaarschijnlijk dat Alexandre Penetra de vervanger is van Maxim Dekker.

Mexx Meerdink zit ook weer bij de wedstrijdselectie na een blessure, hij maakte maandag zijn rentree tegen Roda JC. Datzelfde geldt voor Ruben van Bommel, die uitblonk in die wedstrijd met twee goals en een assist.

AZ begint zaterdag vanaf 20.00 uur aan de thuiswedstrijd tegen NEC. Dat duel is live te volgen in ons liveblog op nhsport.nl en in de app.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52