Valse start baart FC Volendam-trainer Rick Kruys zorgen: "Dit is niet lekker"

Opnieuw een rode kaart en voor de tweede opeenvolgende week een nederlaag. De hernieuwde kennismaking van FC Volendam met de eerste divisie verloopt allesbehalve prettig. Na de 4-3 nederlaag bij De Graafschap gingen de Volendammers op eigen veld met 0-1 onderuit tegen FC Emmen. "Dit is niet lekker", aldus trainer Rick Kruys.

Trainer Rick Kruys: "Dit is niet lekker" - NH Sport/Edward Dekker

In het goedgevulde Volendam-stadion had de thuisploeg grote moeite grip te krijgen op de tegenstander uit Drenthe. Veel kansen kregen de mannen van Kruys niet, terwijl het verdedigend allemaal niet even solide oogde.

Wéér rood

Halverwege de tweede helft was het breekpunt in de wedstrijd. Linksback Yannick Leliendal pakte de doorgebroken Jalen Hawkins vast: Leliendal moest met rood naar de kant en Emmen kreeg een penalty.

Tekst gaat verder onder de video.

Ondanks de gestopte penalty werd keeper Barry Lauwers geen matchwinner - NH Sport/Edward Dekker

Lauwers stopte in de 65e minuut de pingel van Torben Rhein met hulp van de paal. "Je hoopt dat je het daarna vol kan houden met elkaar." Dat lukte niet. Tien minuten later was het toch 0-1. Hawkins bezorgde Emmen daarmee de drie punten. Volendam blijft op nul punten steken en staat op de laatste plaats. "Dat hoort er ook bij", aldus Kruys nuchter. "Het is een scenario waarvan we wisten dat het kon gebeuren."

"Er zit van alles in de pijplijn, maar ik weet niet hoe het eruit gaat zien."

FC Volendam-trainer Rick Kruys

Vrijdag gaat Volendam op bezoek bij ADO Den Haag. dat de eerste twee wedstrijden gelijk speelde. Het is onzeker of de selectie van Volendam in de komende anderhalve week nog kan worden versterkt. Kruys: "Daar hoop je als trainer altijd op. Er zit van alles in de pijplijn, maar ik weet niet hoe het eruit gaat zien." Vanwege de beperkte financiële mogelijkheden is de club daarbij afhankelijk van eventuele uitgaande transfers.

De uitwedstrijd van Volendam tegen ADO Den Haag is vrijdagavond uiteraard rechtstreeks te volgen bij NH Sport. De radio-uitzending begint om 19.00 uur.