Ga naar Content

Rode kaart kost Volendam-speler Leliendal uitwedstrijd tegen ADO Den Haag

Yannick Leliendal moet de uitwedstrijd van FC Volendam vrijdag tegen ADO Den Haag missen. De linksback is door de tuchtcommissie van de KNVB voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart gisteren tegen FC Emmen.   

Volendam-verdediger Leliendal (l) grijpt Emmen-tegenstander Hawkins vast - Foto: Orange Pictures

Leliendal pakte halverwege de tweede helft de doorgebroken Javel Hawkins vast. Scheidsrechter Laurens Gerrets bestrafte de overtreding met de rode kaart en een penalty die werd gestopt door keeper Barry Lauwers. Uiteindelijk verloor Volendam de wedstrijd alsnog met 0-1. 

Het is de tweede opeenvolgende keer dat Volendam met tien man een wedstrijd beëindigt. Tegen De Graafschap ging Xavier Mbuyamba met rood voortijdig naar de kant. Mede daardoor ging dat duel met 4-3 verloren. Mbuyamba ontbreekt ook tegen ADO; hij zit dan zijn tweede en laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. 

ADO Den Haag - FC Volendam begint vrijdag om 20.00 uur en is rechtstreeks te volgen op NH Radio, De uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur. 

Schorsing Esajas

Bij Jong AZ moet Jeremiah Esajas twee duels vanaf de zijlkant toekijken. De linksback haalde vrijdagavond bij een 4-0 achterstand FC Den Bosch-speler Sheddy Barglan van achteren neer. Arbiter Martin Pérez trok daarvoor terecht de rode kaart.

Tekst gaat verder onder de foto.

De rode kaart voor Jeremiah Esajas - Foto: Orange Pictures

Esajas is voor drie duels waarvan één voorwaardelijk geschorst. Hij ontbreekt daardoor volgende week maandag tegen FC Dordrecht en de vrijdag erop tegen Telstar. Ook deze wedstrijden zijn live te volgen op NH Radio.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52