Ga naar Content

Live NH Sport: hekkensluiter FC Volendam op jacht naar eerste punten bij ADO Den Haag

Met nul punten uit twee wedstrijden kent het gedegradeerde FC Volendam een valse start in de eerste divisie. Trainer Rick Kruys omschrijft de competitiestart als "niet lekker" en zal er alles aan gelegen zijn vanavond bij ADO Den Haag wél een goed resultaat neer te zetten. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd hoor je vanaf 19.00 uur op NH Radio. 

Daryl van Mieghem (l) viert zijn goal tegen VVV-Venlo. Naast hem Jari Vlak. - Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

De geschorste Xavier Mbuyamba en Yannick Leliendal zitten in Den Haag op de tribune. Hun rode kaarten tegen respectievelijk De Graafschap (4-3) en FC Emmen (0-1) zorgden er mede voor dat Volendam in beide duels kopje onder ging. Door de afwezigheid van beide verdedigers moet Kruys gaan schuiven om de achterhoede op orde te brengen. 

Goal Mirani

Bijna 2,5 jaar geleden was Volendam voor het laatst op bezoek bij ADO. De ploeg van toenmalig trainer Wim Jonk zat toen in een mindere fase van de competitie en dreigde promotie naar de eredivisie te verspelen. In de allerlaatste seconde voorkwam aanvoerder Damon Mirani destijds een nederlaag (1-1). Achteraf een cruciale goal die op NH Radio zo klonk:

Tekst gaat verder onder de X-post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de promotie naar de eredivisie is Volendam twee seizoenen later terug in de eerste divisie. In Den Haag dragen de voormalig Volendam-spelers Daryl van Mieghem en Jari Vlak het shirt van ADO. Van Mieghem is de competitie sterk begonnen; hij scoorde zowel tegen VVV-Venlo (1-1) als tegen FC Dordrecht (1-1) het openingsdoelpunt. Daar staat tegenover dat de topscorer van ADO van vorig seizoen, Henk Veerman, is teruggekeerd naar Volendam.  

Luister maandag naar een extra radio-uitzending van NH Sport: met live Jong PSV - Telstar en Jong AZ - FC Dordrecht. De aftrap is om 20.00 uur en de uitzending begint om 19.00 uur! 

Kuwas op trainingsveld

Wellicht dat ook Brandley Kuwas binnenkort het Volendam-shirt aantrekt. De buitenspeler begon zijn loopbaan in Volendam (2012-2015) en traint sinds kort mee met de selectie van Kruys. Na omzwervingen langs Excelsior, Heracles, Al Nasr, Maccabi Tel Aviv en Giresunspor. De inmiddels 31-jarige voetballer speelde begin december zijn laatste wedstrijd in Turkije en zit zonder club. Ook oud-Feyenoorder Elvis Manu trainde deze week mee bij Volendam.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Brandley Kuwas in 2015 als speler van FC Volendam - Foto: Pro Shots/Toin Damen

ADO Den Haag - FC Volendam begint vanavond om 20.00 uur. Menno Schilder en Edward Dekker verzorgen het wedstrijdcommentaar. NH Sport is er vanaf 19.00 uur met als presentator Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52