Ga naar Content

Langdurig ongeslagen AZ waakt voor onderschatting: "Ook Groningen kan een uitglijder zijn"

Liefhebbers van statistieken en lijstjes hebben waarschijnlijk al gezien dat AZ alweer 14 wedstrijden, inclusief oefenduels, ongeslagen is. Sinds medio april hebben de Alkmaarders geen wedstrijd meer verloren. FC Groningen moet zondagmiddag nummer 15 worden. "We willen ook daar weer dominant zijn", aldus trainer Maarten Martens. 

Ongeslagen reeks deert Maarten Martens weinig: "Onszelf nog meer verbeteren" - NH Sport / Frank van der Meijden

"We hebben niet het elftal dat als we met tien of vijftien procent minder goed voor de dag komen, denken te kunnen winnen", vervolgt Martens zijn verhaal. "Ook tegen FC Groningen moeten we weer supergeconcentreerd zijn en dan hebben we veel kwaliteiten."

"Het is een mooi cijfer, voor wat het waard is"

AZ-trainer Maarten Martens

De ongeslagen reeks van 14 wedstrijden deert Martens overigens weinig. "Het is een mooi cijfer, voor wat het waard is. Maar aan de andere kant zijn we pas twee officiële wedstrijden begonnen. Daar hebben we zes punten uit gehaald en dat is heel goed." 

Of de hand van Martens zodoende al goed zichtbaar is, ging voor de Belgische trainer een stap te ver. Martens: "Volgens mij is AZ in het verleden ook al wel eens langer ongeslagen geweest. Wij gaan nu vooral op zoek naar een nog betere versie van onszelf. We willen het in de toekomst nog beter gaan doen, maar we zijn natuurlijk wel tevreden met onze start."

Blessures

Martens kan zondag tegen FC Groningen nog geen beroep doen op Jeroen Zoet. De doelman is nog geblesseerd. Datzelfde geldt voor Bruno Martins Indi, Mees de Wit, Mayckel Lahdo en Lewis Schouten. Dave Kwakman is daarentegen wel weer inzetbaar. 

AZ speelt zondag om 12.15 uur uit bij FC Groningen. Het duel is die dag live te volgen via ons liveblog. Na afloop van de wedstrijd verschijnen op deze website ook de reacties met betrokkenen van AZ. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52